Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

sufnituning

homokból és vízüvegből széndioxiddal szoktak formát készíteni az kb 1 nap alatt megköt Széndioxidot ecet és szódabikarbónából tudsz csinálni,meg kell szurkálni kistúvel a formát

000000000

A vicces hogy 15 km-re van ez tőlem :D

000000000

Vagy szervál valahonnan egy kis széndioxid palackot :)

ncw4w5nca

Igaz én ilyen módon még nem öntöttem, de úgy gondolom, ha van gázsütőd, abba ki tudod szárítani. Ott képződik elég széndioxid a vízüveg kötéséhez, és meg lehet oldani a lassú fölmelegítést. Először takarékon süsd egy-másfél órát, begyújtáskor azonnal tedd be, hogy lassan együtt melegedjen a sütővel. Egy óra után vidd ki a hidegre, ha gőzöl, tedd vissza, melegítsd tovább alacsony hőfokon, addig, amíg meg nem szűnik a gőzfejlődés. Ha már nem gőzöl, lehet emelni a hőfokot. Melegítsd tovább nagy lángon egy órát, és utána a meleg formába önthetsz:)    

ncw4w5nca

Szódásszifon, és patron Tökéletes a célra, vagy egy lecsavart tetejű ásványvíz is sok széndioxidot termel. Kisebb formákhoz megteszi:)

Szedlay Pál

Mekkora ötlet![#eljen]

000000000

Próbáltam írni mailt Ferrometalnak de sajnos nem megy el nekik a mail esetleg tud még valaki olyan oldalt akik ilyen nemű öntészeti cuccokat árulnak ? :) És fel is tudom venni velük a kapcsolatot ? :)

ncw4w5nca

[#confused] Hívd fel őket telefonon[#phone][#rolleyes]

000000000

Áhh megoldottam közben olvasgattam a fórumot és megtaláltam a carbografit oldalát nekik írtam mailt :)Illetve a foundex oldalát is megtaláltam :)Lehet velük is felveszem a kapcsolatot :) Homok illetve a sók íránt is :) Meg láttam náluk homok forma ragasztót is vagy mifenét :)

000000000

Illetve még a rath-nak is írtam hogy szállítanak e ki :)

000000000

Kösz mindenkinek a választ,de teljesen tudatlan vagyok még öntés ügyileg.Miért kell a széndioxid és hogy csinálok belőle mintát?Önteni cég önti de a formát nem csinálja meg.Ha van valaki aki segitene leformázni és kiönteni azt megköszönném.MgAl ötvözetet tudok hozzá adni.Szolnok környéke előnyben.

000000000

A széndioxid az szilárdításhoz kell :) Homok+vizüveg keverékéhez :) Én is most kezdtem el a témát de ha visszább olvasol az én kérdéseimben elég sok választ találsz a tieidre is :)

VighLajos

A vízüveg a kovasav Na-sója. A kovasav vízben nem oldódó, nagyon gyenge sav, gyengébb, mint a szénsav (szódavíz). Itt is az erősebb kutya elve van: a CO2 a vizes oldatban kiszorítja a kovasavat:
Na2SiO3+H2CO3=Na2CO3+H2SiO3
A kovasav tovább bomlik:
H2SiO3=H2O+SiO2 vagyis víz és szilicium-dioxid (kvarc
A levegő széndioxid-tartalmára is lejátszódik, csak sokkal lassabban.
Kedves gyerekek, a mai kémiaórának vége!

[#taps][#eljen]

hostya

Ezt még a magamfajta figurák is megértik, akik 4x évvel ezelőtt tanulták iskolában a kémiát...

Köszönöm(köszönjük) Tanár Úr! [#eljen][#taps][#worship][#worship]

ncw4w5nca

Nézd, amit te szeretnél nem egyszerű dolog. Mivel polírozni akarod, ahhoz tökéletesen gázmentesnek kell lenni az öntvénynek. Ezt a kis öntödék nem mindig tudják teljesíteni. Ha te magadnak nem tudod elkészíteni a mintát, akkor az sem lesz egy olcsó mulatság:( De erről Hunka Tibor többet tud mondani, hisz ő mintakészítő.