Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Most bukkantam az oldalra nemrégiben ám :)Olyan régen nem vagyok cnc forgácsoló csak tanulom és most teszek vizsgát. De gépi forgácsoló elöbb lettem egy két évvel :) Ráadás mofémba voltam gyakorlaton és dolgoztam is ott egypár hónapot szóval cnc-hez volt dolgom elég meg kokillákhoz is :)Most inkább a home technológia érdekel mert ahogy olvasgattam elég szép munkákat lehet csinálni othol is egyenlőre most erőteljesen olvasgatok a dolgoknak utána. A következő lépés pedig egy olvasztó kemence kivitelezése lesz abban viszont lehetnétek segítségemre mit hogy érdemes csinálni mert arról nem igazán találtam mintákat rajzokat meg hogy mit érdemes felhasználni hozzá.

Virbo

Az Újvári urat kéne megkeresd, leöntött már pár simo hengert... ;)

000000000

Azt mondod tudna tanácsokat adni ? :)

Virbo

Szerintem tud.  
Az idei hengerét ő maga öntötte (felömlőket is!), fa sablonok segítségével...

De azért az itteni szakik tanácsi is jól jönnének... :)

000000000

Esetleg neked valami elérhetőség jelen vok skypeon illetve msn meg facebook is :)

000000000

Jah azt olvasgattam a fa sablonokat de nekem a referencia öntött vasból lenne jó azt elöbb be tom szerezni :) Illetve kimunkálni is :) Meg kíváncsi lennék képekre hogy milyen felületi minőséget ért el.

PSoft

Nem b@szogatásképp mondom,...

Használd légyszíves a "válasz" gombot a hozzászólásaidnál.
Ott van a jobb felső sarokban a hozzászólás tetején!

"ma 12:57 | Válasz | #2471"

Mert így nem mindíg világos,hogy kinek a hozzászólására is válaszolsz.

Köszi!
[#wave]

000000000

Jah köszi azt nem is láttam :) jó hogy szólsz :)

3vv2btrhv

3vv2btrhv

http://1.1.1.1/bmi/thingiverse-production.s3.amazonaws.com/renders/9c/4b/bd/9c/d8/40head_display_medium.jpg" border=0>

000000000

Hm ez érdekes 3D nyomtatás. A képet amit viszont be tettél nem mutatja :)

000000000

Lenne egypár kérdésem nem tudom ezt kihez tudnám intézni :) Közben elég jól haladtam a fórum olvasgatásával és innen gyűlt össze a dolog :)Olvastam hogy érdemes az aluhoz rezet adni nah már most itt nem tiszta az a dolog hogy vörös réz avagy sárgaréz ? :)Illetve homok formázással foglalkoztam és olvasgattam sajnos sok képet már nem látok a régi írásokról ezért kérdeznék itt valakit aki jártas ebben. A könyv azt ajánlja hogy alunál az alsó felöntéses módszert használjuk igaz e ez ? :) Mert akkor módosítanom kell az elképzelést. Mert én eddig felülről akartam megtáplálni csak gázosodás és salak végett ajánlja ezt. Egyenlőre ennyit kérdeznék :)

ncw4w5nca

Vörös rézről van szó, de használhatsz sárga rezet is. Viszont én nem ötvöznék a te helyedben, hanem hengerfejből önteném. Mindenképp alulról kell bevezetni a fémet.http://www.youtube.com/watch?v=IYZOTt9zTv0" TARGET=_fnew>Itt egy videó, ennek van több része is. ha megnézed őket nagyon sok kérdésre választ kapsz:)

xsugix

No megelőztél. Én is már vagy 2-3 hónapja végignézegettem a sorozatot, nagyon ügyes a fickó. Viszont amilyen egyszerűnek tűnik, annyira veszélyes is, érdemes elolvasni Sasi oldalán az irodalmat erről, illetve a munkavédelemről. Amúgy az angol blog: http://myfordboy.blogspot.com" TARGET=_fnew>MYFORDBOY BLOG

ncw4w5nca

Szerintem nem veszélyesebb mint bármi más! Egy serpenyő forró zsír nagyságrendekkel veszélyesebb, mint ugyanannyi olvadt alu, ennek ellenére senki sem tiltja el a nőket a konyhától:) Ugyanis a zsír nedvesíti a bőrt , és a ruhát is, az alu viszont nem.