Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Nem szándékos.
Most műszakok között nem ráérő idő van, hanem meló itthon ezerrel, műhelyépítés, házfelújítás, kert ezerrel és nullába...
Nem hiszem, hogy kell ezt még ragozni... :)

ukcge40u

Itthon dolgozni jó.
Viszont nincs kényszerszünet, amikor nem tudsz jobbat csinálni, mint fórumon lógni.
Most kilépek az ajtón, és este csak az emilekre van energiám...

ukcge40u

Ráadásul most sem vagyok szabadabb, mert mennem kell csicsizni, mivel holnap még meló van itthon, este pedig belekezdek a háromnapos éjszakai 12-be.
Tehát az élet nem fenékig 8 óra. Nekem 12... [#vigyor2][#vigyor3]

3vv2btrhv

Szia , őrülök a visszatérésednek , hiányoztál !  
Ez nem szerelmi vallomás !!!

88nwcf22d

Hát megkérdeztem, de sajnos válasz nem kaptam.
Vagyis kaptam, de csak annyit hogy nálunk csak ellenőrzik a habmodelleket és jelzik hogy min kell változtatni ők nem tesznek hozzá max leszednek belőle.

000000000

A Paktikerben, vagy az Obiban keresd,kinyomó pisztolyba való tubusban árulják, a Soudal gyártja.
Poliuretán ragasztó.

http://www.soudal.hu/kepek/119.jpg" border=0>

ncw4w5nca

Köszönöm hogy utána jártál.

ncw4w5nca

Ezek szerint te ezt használod, és jól működik.

000000000

Én más célra használtam a ragasztót.

ncw4w5nca

Akkor ezt még tesztelni kell, hogy alkalmas e öntészeti célra. Az adatlapja szerint 100C˙ fokig hőálló. Ez biztató, csak az a kérdés 100C˙ felett olvad, vagy szenesedik?

000000000

Üdvözlet mindenkinek
Teljesen új vagyok a fórumon,illetve a témában.
Most álltam neki megépíteni az eszközöket. Olvastam rengeteget de nem találtam erre vonatkozó adatot. Gázégő gondolom levegő rávezetéssel hatékonyabb. De kb hogy alakul a fogyasztás? Szeretném minél költség hatékonyabban csinálni. Esetleg ha jól működik másra is használnám nem csak olvasztásra. Válaszokat előre is köszönöm.

robroy007

A hatékonyságot a szigetelés minősége és mennyisége befolyásolja leginkább.
Persze a minél tökéletesebb égés is szükséges.
Az égő is képes magára szívni elég sok levegőt venturi elven, de ventilátorral is lehet táplálni ami jobban szabályozhatóvá teszi a rendszert.

fogyasztás ettől függ, de függ az olvasztott mennyiségtől is, minőségtől, meg a fene se tudja még mitől

000000000

Köszönöm a választ fogyasztásilag arra lettem volna kíváncsi,hogy egy 11kg palackkal menyit tud üzemelni félnap? Vagy több öntésre is elég? Nem nagy menyiségeket akarok olvasztani(eleinte).  

robroy007

hát szerintem 3-4 alkalmat ki kellene bírnia

ncw4w5nca

Én annak idején kb. 100kg alut tudtam megolvasztani egy 11kg-os palackkal.Na persze én másként olvasztottam nem kohóban, hanem közvetlenül a fémet melegítettem gázperzselővel. Kohóban én sárgarezet, és bronzot olvasztottam, de az léghevítős volt. Ezzel a szerkezettel is megtudtam olvasztani 100kg fémet 1 palack gázzal. Egy masszív samott kohó elég sok gázt felemészt a felhevítéskor,de ezután olvasztáshoz már nem kell túl sok gáz.  Természetesen, vermikulit béléssel lényegesen kevesebb gáz kell a felfűtéshez.