Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

spgkgiiaa

A legkézenfekvőbb mégis egy grafit tégely. Az ilyen kis méretűekben sajnos nem tudom még megsaccolni sem, mennyibe kerülhet. Biztos, hogy nagyságrenddel többe kerül, mint egy cső.
Ha mégis abban olvaszt valaki, akkor folyamatos felhevítésnél nincs gond, de ha hirtelen olvadék ér egy ilyen korrodált felületet, akkor az robban. A kanalat is elő kell melegíteni alaposan! Nem játék...

Rabb Ferenc

http://www.hobbycnc.hu/CNC/Alu/Aluontes.ppt" TARGET=_fnew>Ajánlom figyelmedbe! http://www.hobbycnc.hu/Magyar.html" TARGET=_fnew>Fémöntés házilag "Kalmus" előadása az első (leányfalui) Hobbi CNC talin.

aajydmb6r

Épp a minap találtam a Vaterán egy hírdetést, amelyben üvegöntészetből visszamaradt grafit formákat árul egy emberke. Azt hiszem 2500Ft/ fél köbdeciméter. ha érdekel valakit, akkor belinkelem.

fpm64xtbb

Van egy grafit öntőtégelyem kb 40cm magas 25cm  
széles szerintetek mennyi Ft-ot lehetne érte elkérni.

hostya

Ez valami szögletes öntőtégely, vagy a szélesség az átmérőt jelent..??

gorbi

Ha pontos adatokat adsz meg, és képet is teszel fel, engem lehet érdekelne!

fpm64xtbb

A szélesség átmérőt jelent de holnap majd mindent lemérek meg képet is teszek fel.

fpm64xtbb

Nem feltétlenül akarom eladni csak érdekel kb mit érhet.
http://i.imgur.com/qwals.jpg" border=0>
Ha valaki tisztában van az árakkal írja már meg köszi!

svejk

Egyszerű, amennyit kapsz érte...

gorbi

Ez nem csak grafit bevonatos tégely? Nagyon porózusnak tűnik a széle.

VighLajos

Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy épített-e a fórumtársak közül valaki indukciós kemencét, vagy hevítőt?
Leginkább egy működőképes példány érdekelne, 3-4 cm tekercsátmérővel, leginkább edzésre kellene.

svejk

Ej de fiatal fórumozó vagy!
Vbodi topicja fél évig erről szólt, vagy 3 találkozón élőben is bemutatta.  
Tessék csak visszaolvasni!

fpm64xtbb

A bevonata az valamilyen festék a tégely az grafit,csak ez nem nagyon volt használva,mert a  suliban volt bemutatódarab még ki nem akarták dobni.  

VighLajos

Emlékeztem, hogy valaki csinált itt ilyet. Igen, Vbodi volt, sajnos a hivatkozások már a semmibe mutatnak.
Akkoriban regisztráltam magamat, a találkozókról valami egyéb dolog miatt sorra lemaradtam, a múlt év őszi hatvanin voltam, de ott nem volt ilyen.
Tovább túrom a netet...
Ja, és köszönöm a tanácsot!
[#worship]