Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

svejk

Ebbe a 700 Ft/kg-ba mi tartozik bele?
Alapanyag?
Formakészítés?

svejk

Vagyis jól értem hogy a hónom alatt beállítok egy kimart fehér habbal, és Ti azt le tudjátok önteni.
Van valami hozzáférhető iromány, hogy milyen szabályokat kell betartani az önthetőség végett?

spgkgiiaa

4 napja nincs internet elérésem, de most az "urak" elvileg megcsinálták. Örömmel látom, hogy olyan téma került előtérbe, amihez értek egy kicsit. Ha tanács, ötlet, segítség, miegymás kell, próbálok valami okosat írni a kérdésre.

svejk

Elnézést, azt hiszem JOzsiba és NyariG hozzászólását saját szám íze szerint összegyúrtam, ebből lettek a meglehet idétlen kérdéseim. :(

000000000

085ctv6w0

700 Ft-ba minden. Hozott mintát le kell adni a technológiai osztály megmondja, hogy ez alapján a minta alapján letudja-e önteni ha igen akkor adnak egy ajánlatot ft/kg-ra. A 700 Ft egy kb ár de többnyire ennyi szokott lenni a kis tömegű öntvény a tonnás gépágyak azok 500 Ft körül van. Ha nincs minta azt is letudjuk gyártatni de az a nagyobb összeg . Pld.: Kb két hete egy öreg asztalos szaki hozott egy 300 szalagfűrész kereket, hogy ilyet kér. Mondták, hogy nem éri meg legyártatni,mert a minta előállítás 100 e is lehet. Végül megadtunk egy mintakézítőnek a  telefonszámát akivel egyezkedhet ;). 30e lett a vége , maga az öntvény 5e körül fog fájni.    

svejk

Értem. No azt lenne jó megtudni, milyen szempontokat néz a "technológiai osztály".
Nálatok miből kell lennie a mintának?
A felöntőket Ti, az öntöde készíti el hozzá?

svejk

Én olyan értetlen típusú, ember vagyok. Egy-egy mintáról csinálhatnál egy pár képet.
(sokáig a Nyák gyártókhoz is nem mertem elmenni, mert olyan Sci-fi nek nézett ki az egész művelet az én tervemtől kezdve a végtermékig. Holott nem olyan bonyi az, csak meg kell érteni a műveleteket, tecnológiát)

s69skz0ve

Sziasztok! Szeva Svejk! :) Mikor vagy otthon a héten délután a műhelyben? Visszavinném a videókártyát!

085ctv6w0

A technológia azt nézi, hogy a mintaalapján tudja-e gyártani. Láttam már hungarocelből kifaragott valamit ami alapján öntöttek a saját TMK-nak. A minták többnyire fából vannak de van műanyag illetve fém mintánk is. A felöntést, rávágást, salakfutókat azt itt megcsinálják hozzá. Küldök mailt egy pár képpel.

svejk

Köszi, akkor gondolom ugyan az a technológiátok mint http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1316119087&order=reverse&index=3&azonosito=hobbycnc" TARGET=_fnew>Petrencééknek.
A topicjuk elején van sok-sok kép.

svejk

Mivel eseteinkben általában egy darabos öntvényekről van szó, ezért csábító nagyon a hab minta.

085ctv6w0

Igen, igen az a technológia. A gépükről is hallottam már. Egyik technológusunk említette. :)Lehet az esztergáláson kívül többi témát is érdemes lenne olvasnom.

svejk

Mindent olvasni kell ha képben akarsz lenni. :)

000000000