Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem öntés után zsugorodik a fém.

000000000

A tepsik oldala egy pár mm-ert szélesedik, az alu meg zsugorodik. A csövet meg le esztergálom a rézről.

frob

kezeled valamivel az alut öntés közben hogy ne oxidálódjon? esetlegesen egy robbantott ábrád méretekkel van e a gázégőről?
előre is köszönöm!

000000000

Salakoló sóval salaktalanítom, a végén gáztalanító sót nyomok az olvadék aljára és buborékoltatom. Egy kis pihentetés után önthető.
A gázégő 5/4-es acélcsőből van, a fuvóka átmérője:1.5mm, a gáznyomás: 2-3 bar.

frob

köszi!

ezek beszerezhetősége? hegesztéstechnikai boltban találok ilyesmit szerinted vagy te hol veszed?

000000000

Pontosan mire gondolsz?

xr54ua7n2

Olvasztáshoz kezelőanyagokat - fedősó,salaktalanító,gáztalanító, nemesítő - pl. Budapest VIII. Hős utca Mars Hungária Kft-nél tudsz beszerezni és sok jó tanácsot is.http://www.marshungaria.hu/" TARGET=_fnew>Itt.

frob

jheim válaszában benne volt mire gondolok :D
köszönöm!

wzc80zbf7

Valaki nem tud nekem esetleg segíteni? lenne itt egy jópár HDD alu ház amit a készülő CNC gépemhez ki kellene önteni valami használható formára. (pl lapokra 20mm vastagságban) Tud ilyet valaki vállalni?

svejk

Nem hinném hogy olcsóbb lenne mint jóárasított megbízható összetételű vastag alulemezt venni.

Szalai György

Mekkora egy vigyó váz térfogata és hány darab a készlet?
(Ha már öntés, akkor szerintem is valami célszerű híd profilt, vagy derékszögű tartót érdemes inkább.)

mxjj54gxi

Az árról nem tudok nyilatkozni, de azért emellett a HDD kitermelés mellett szól az, hogy ezeknek valami eszméletlen jó tulajdonságokkal bíró alu a házuk.
Nem valami kínai dzsunkaöntvény alapanyagból dolgoznak.
Már én is gondoltam arra, hogy jóféle alut ebből lehetne nyerni.
Kérdés persze, hogy átöntés után is olyan jóféle lenne-e ez az anyag?

wzc80zbf7

Hány darab? Szerintem olyan 60 darab biztos van ha nem több :). Nekem pont az X tengelyem két végére kellene tartószerkezet. Habból szerintem pillanatok alatt meg is tudom csinálni a mintát mert nem valami iszonyat bonyolult. Sőtt még az lenne a legjobb ha egybe lenne a Talp és a rá merőleges tartó :). Még merevítést is lehet bele önteni. Itt már csak a képzelet szab határt na meg persze az anyagszükséglet.

000000000

Csak akkor olcsóbb, ha maga csinálja és élvezi, kihívásnak veszi, mint én annak idején.

spgkgiiaa

Az a véleményem a kb. 60 db HDD házról, hogy kevés. A darabon kívül szükség van rávágásokra és beömlőrendszerrel, ami a hasznos térfogatot kihozatal függvényében akár le is felezheti (tehát a 60 ház már csak 30-40 házad van).
Ezek az öntvények magnéziumosak, ami nem baj, de annyival kevesebb benne az alu, és több az ötvöző. Súlyra sokkal könnyebb az alumíniumnál.
Továbbá, ha nem tudod lekezelni szakszerűen, tele lesz lukkal, zárvánnyal és porozitással (is). Ha nem figyelsz oda, jó alaposan meg is éghetsz.
A házakat add le MÉH-telepen, annyival kevesebb lesz a vastaglemez ára.