Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezzel csak játszok, gázzal szoktam olvasztani, annak a tégelynek van füle.

xfg6v697j

nem mértem idót, de a 10mm-er köracélt szerintem 1 és 2 perc között izzítja fel.
a munkatekercs kb 70 fokos lehet olyankor mert még egy pillanatra meg lehet fogni a kondin épphogy langyosak.

xfg6v697j

sajnos nem sikerült pontosan megmérni mer nem mindíg mutatott azonos értéket a mérő az a 8u csak az egyik a másik úgy emlékszem 6u-s

svejk

Az AWAB bilincses kivezetés eredeti ötlet, régen én is csináltam kondit de ott elvéreztem, nem tudtam tartós kivezetést csinálni.

xfg6v697j

oda egy nem réz de forrasztható lemezt bilincseltem , és ahoz forrasztottam a kivezetést.

vjanos

Nagyon jó, gratulálok!
Ez az a kapcsolás, amit Vbodi mutatott a topikjában?

6rk75uezn

Szia robroy007,kérlek ird meg hogy megy-e a Magnéziumos dolog postán,mert ha nem akkor megpróbálok valakit keriteni aki jár arra,bár nem hiszem hogy találok!!Előre is köszönöm válaszod.   Laci.

xfg6v697j

Szalai György

Miért érdemes házilag ilyen kondenzátort készíteni?

Szalai György

Miért van arra szükség, „hogy lejebb menjen a freki.”?

xfg6v697j

a kondi csak pénzkérdése volt, de állítólag nem előnyös a tekercsszerű kiképzése.

a frekit a skin hatás miatt kellene lejebb szorítani, mert minél alacsonyabb a freki annál mélyebbre hatol az anyagba, és igy a munkatekercs sem melegszik annyira, mert abban is nagyobb keresztmetszeten folyik az áram.

000000000

Melegszik a munkatekercs még 50-60kHz-nél is. Piszok nagy áramok vannak a rezgőkörben rezonancián.
Nálam 400V van cs-cs, szép színusz jel a munkatekercsen. Ahogy dugom bele a vasat, mászik el a freki.

xfg6v697j

én még csak üresen mértem a frekit.
merre mászik el? én úgy tippelem , hogy lefele, mert ügye a vasmagos tekercsnek nagyobb az induktivitása.

frob

folpack és alufólia nem lett volna jobb kondinak?
már mint ez a párosítás..

xfg6v697j

első próbálkozás az volt , de nem szigetelt megfelelően valami okból.