Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Az öntvény, kicsit megcsiszolva.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.11.17/DSCF3362.JPG" border=0>

jv7pu3a5p

Ez ahogy izzik nagyon látványos, jó fotó... [#eljen]

3vv2btrhv

Köszi !!! Mi a terved vele ??

000000000

Nincs vele semmi tervem, a múltkor megkértél, hogy próbáljam ki. Tudod az anyag összetételét?

3vv2btrhv

Réz , Nikkel , Horgany . A pontod százalékokat a pénzveröben mondták meg .

000000000

Minden érme összetétele itt megtalálható:
http://www.forintportal.hu/" TARGET=_fnew>Érme

000000000

Szalai György

Nyithatsz egy pénz elverdét. Vállalnék benne oroszlánrészt.

9b6n3fn2n

Sziasztok mesterek!  
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban.  
Ha kisebb kitűzőket szeretnék önteni, azt házilag valamilyen egyszerű technológiával meg tudom-e tenni. 40-50 db-ot szeretnék készíteni. Először gondoltam rá kimarom de ha öntéssel gyorsabb és gazdaságosabb lenne akkor azt választanám. Olyan anyagra gondolok aminek nem túl magas az olvadáspontja. Nem fetétlenűl kell hogy fém legyen, bár az lenne a legjobb.

Rabb Ferenc

Túl sok a kérdőjel. Van egy minta, amit másolni akarsz? Önálló tervezés lesz? Ha a műanyag is megfelel, szilikongumi szerszámban gyorsan elkészíthető. De ha fémből akarod, nézd meg Bódi " Ezt készítettem a CNC gépemmel #5167" és környékét. Ha nem túl tagolt és finom rajzolatú, akkor van hőálló szilikon, amibe zamak is önthető. (Persze nem ötven, hanem max 5-10 darab)

De szerintem 50 darab leggyorsabban marással készíthető el.

9b6n3fn2n

Egyedi tervezés lenne és finom rajzolatú. Régen az ólmot házilag öntötték. Nincs valami hasonló alacsony olvadáspontú anyag? Megnézem amit ajánlottál! Köszönöm a segítségedet!

Rabb Ferenc

Akkor öntsd ki zamakból (zink ötvözet, kb 380-440 fokon olvad) az előgyártmányként használható darabot. Aztán Motoros gravírtűje a megoldás. [#pias]

2nbj3n5m

Tiszteletem.
Készicsd el a mintadarabot valamijen puha anyagból(alu.réz stb.)De legalább 2mm-er
vastag legyen,és vidd el Sáva utca 6-ba.X.ker.Bp.
Centrifugál öntéssel elkészitik,ha kell
ezüst,arany vagy bronzra szinezik.Az öntésset
kítüző is kerül rá.Ez kb 150-200Ft/db
Ha átlátszógyantát is akarszrá 10-12Ft-ért/db az ismegoldható.Jól és pontosan dolgoznak.
Janko (tel: +3630/9543081)

9b6n3fn2n

Nagyon köszönöm, lehet ez lesz a megoldás, és a legegyszerűbb. Köszönet mindannyiótoknak a tippekért, ötletekért és segítségért.

Minden fórumtársamnak, boldog, alkotókedvvel teli, sikeres új évet kívánok!!!!

Ja, holnap korhely leves a gyomorra és lencse a pénztárcához!
Ne felejtsétek!

zczzn9622

Üdv heggesztés topicott nemgen találltam vagy csak nem vettem észre ezért ide tenn ém fel a kérdésemet: spiátert hogyan szoktak heggeszteni esetleg forrasztani?