Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Köszönöm a hozzászólást és a képeket.Tehát ez kell nekem http://vermikulit.hupont.hu/" TARGET=_fnew>Vermikulit

designr

Nem mondom hogy ez nem ugyanaz..de szerintem keress olyan beszerzési forrást ahol hőszigeteléshez ajánlják..azt hiszem táblásítva,igy  könnyű beépíteni..

robroy007

hazai legfőbb forgalmazó tűzálló anyagokból

http://www.dualinvest.hu/kalcumszilikat/promasil.htm" TARGET=_fnew>dualinvest

nekik van pár viszont eladójuk :http://www.dualinvest.hu/contact.htm" TARGET=_fnew>elérhetőségek

nekem tőlük van kerámiaszál paplan és szilikát lapból készítve a kohóm

Rabb Ferenc

Az attól függ mire akarod használni! Kaktuszültetvényt vagy olvasztókohót szeretnél készíteni. Nem mindegy  [#ejnye1]

Az utóbbi esetben Robi javaslata a #2138-ban a kedvezőbb választás

6rk75uezn

Köszönöm mindenkinek,akkor majd http://www.firetrade.hu/" TARGET=_fnew>itt próbálkozok,ő még annyi lenne a kérdésem hogy mit használjak külső résznek?Tehát jó-e ha kiöntök egy kishordót betonnal (mondjuk 10cm vastag lesz az oldalfala és ezt burkol ki belülről a vermikulit lapokkal.

robroy007

fölöslegesen ne tegyél bele tömeget (beton) csak ha lassú kihűlést és felmelegedést akarsz

az enyém 50l-es vas hordó 2/3-a 3cm samot 2,5cm kerámia paplan és 2,5 cm kálciumszilikát könnyen mozgatható és könnyen felmelegszik

jobb hőszigetelés a paplan és szilikát növelésével lehetséges
a samot szúróláng miatt van benne mert a szigetelők nem szeretik a heves lánghatást
van arra is burkoló anyag de nekem ez bevált már és ki van kenve a belseje kvarcliszt vízüveg keverékével (igaz első befűtésnél meg is terheltem nagyon így felhólyagosodott de semmi baja a feladatát ellátja)  
esetleg használható kemence malter vagy mi a fene az bírja a lánghatást jobban mint a vízüveg

000000000

Lehet kapni olyan samottport, amihez csak vizet kel keverni és nagyon jó hőálló. Háztartási, festék boltban árulják.

6rk75uezn

Köszönöm a segitséget mindenkinek!Valaki nem szokott itt magnéziummal foglalkozni?Márcsak azért mert egyedül a ferrometálnál találtam és ott is csak 8kg os tömbben van ami nekem sok,fele bőven elég lenne.

robroy007

hány mázsa kel?
Debrecenben bármikor tudok adni neked szívesen

xr54ua7n2

Bocsi, de mit szeretnél önteni magnéziumból, mert nem egyszerű csak úgy házilag.

6rk75uezn

Szia,komolyan mázsa számra van?Hát én egy 4-5kilónak nagyon örülnék csak az a baj hogy Debrecen tőlem kicsit messze van!!!Esetleg postai úton nem lehetne ezt a dolgot megoldani?Nagyon hálás lennék ha megoldható lenne valamilyen úton módon és persze nem kérném ingyen.Egyépként szintiszta Magnéziumról lenne szó?
Előre is köszönöm válaszod.

6rk75uezn

Tudom hogy nem egyszerű önteni a magnéziumot.

robroy007

gyakorlatilag szinte tiszta, viszik az alu öntősök is tőlünk ötvözőnek

de mire szeretnéd használni amúgy?

mert hamar ki lehet vele gyújtani a műhelyt és nincs megállás utána

6rk75uezn

Igen,igen tudom hogy nem egy egyszerű fémről van szó mint pl.réz,bronz,alu stb.Azt hogy mire kell azt inkább e-mail-en beszéljük meg,ha érdekel.Egy 5 kilónak tényleg nagyon örülnék ha valamilyen módon ide kerűlne hozzám.Sajna 160km-re lakunk egymástól.

svejk

Ha eltitkoljátok előlem mi lesz ebből vagy legalább hogy Robroy007-ék mire használják a színtiszta magnéziumot, Isten uccse' átkot szórok rátok! [#vigyor4]