Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez is egy jó szórakozás lehet.

88nwcf22d

Zamakot bugában vagy valahogy hol lehet venni, szerezni? Hogy "pancsolhassak" vele itthon?

me3ua0a6

Ez kegyetlen! Vajon mennyi munkaóra kell egy ilyen elkészítéséhez? Le a kalappal előtte!

robroy007

talin lesz egy késes mester tőle lehet majd kérdezgetni
(persze nem biztos, hogy válaszol majd a titkokra)

(a többi késes igen kifejezetten titkolózó fajta, de talán aki eljön sikerül megfertőzni a mi hobbynkkal és megnyílik előttünk)

Rabb Ferenc

6rk75uezn

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem,szerintetek lessz abból valami ha én magamnak akarok itthon sárgaréz golyót önteni?
A következőképp szeretném megvalósitani,vagy száraz homokba polisztirol golyó vagy pedig samottos vizüveges forma.Kb 80db golyót kellene kiöntenem,a melegitést lángheggesztővel oldanám meg mivel csak ezért nem akarok olyan kemencét csinálni amibe ez megoldható mert nem kevés hőfok kell a réz öntéshez.

Szuvesen elfogadok ezzel kapcsolatos tanácsokat.

Köszönöm mindenkinek válaszát:Laci.

knifemaster

Mekkora átmérőben?

Motoros

Nem biztos hogy megéri az öntéssel bajlódni. Ha díszítő céllal lesz akkor mindenképpen utómunkát igényel és akkor ugyanott vagy sőőőt.. mintha esztergán készítenéd el rúdanyagból. Akár cnc-vel akár hagyományos gépen gömbesztergáló feltéttel.

6rk75uezn

Köszönöm a segitséget,utómunkára nincs szükség,sőtt az se baj he nem teljesen szabályos a golyó!!!Az átmérő 20-25 mm es lenne.

6rk75uezn

Sziasztok,egy ici pici kemence épitésbe fogtam,és ezzel kapcsolatosan lenne egy kérdésem,szerintetek  mekkora kiskemencét lehet felfűteni egy kis gázégővel (olyannal amit a vizvezeték szerelők is használnak forrasztáshoz).Én akkorát szeretnék csinálni amibe kb egy 3-5 dl -es tégely belefér.A szigetelést samott téglából és samottporból csinálnám olyan 4-5cm vastagra.
Véleményeteket várom a dologgal kapcsán.

3vv2btrhv

Puding probája az evés . Probáld ki !!

designr

A samott nem olyan jó hőszigetelő,vagy rosszul tudom?A hőt viszont remekül álja..

6rk75uezn

Tibi,igazad van,megpróbálom ha meg nem megy növelek a gázmennyiségen.designr oké hogy a samott nem jó hőszigetelő de akkor miből csináljam?Persze olyan anyagból kellene ami jól bevált,tartós és sokan jónak itélik.

designr

VBody topicjában volt egy leírás rólla..kérdezz rá,biztosan segít melyk anyagból csinálta,azt hiszem valaki már egyszer belinkelte a beszerzési helyet is,de ha a neve megvan a google a barátod..

000000000

Jól tudod!
A Vermikulit sokkal jobb höszigetelő. Nálam már sokszor bizonyított, magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsan megolvadt az anyag.30mm vastag már jó.
Ez csak egy provizórikus megoldás.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2011.04.13/DSCF0447.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2011.04.15/DSCF0452.JPG" border=0>