Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

zczzn9622

Goggelba beirva azért pár válalatot találtam aki csinálja....

ywathzay

Egyszer megpróbáltam hegeszteni AWI-val, igen keservesen de sikerült végigvarrni a repedést, (sistergett, fröcskölt, égett) aztán ahogy kezdett kihűlni az anyag, szépen végigrepedt az eredeti repedés mentén. Úgyhogy ez biztos nem működik.

PSoft

Nemtudom milyen igénybevételnek van kitéve az a spiáter,meg,mi az konkrétan amit hegeszteni akarsz.
Csak hangosan gondolkodom(lehet,hogy hüleség),de ragasztani nem lehet?

Annyi manapság a jobbnál jobb ragasztó....

robroy007

lehet hegeszteni azt is nekünk már csinálták 1x

csak frankón elő kell melegíteni awi kell hozzá meg szerintem spec pálca is dukál itt Debrecenben van egy szaki aki hegeszti még a titántól se ijed meg

robroy007

a kemencét nézzétek meg ezen a videón
tisztára olyan mint a Bodi féle olvasztó kemence csak oldalára borulva http://www.youtube.com/watch?v=Nt7RHjgbjZE" TARGET=_fnew>kemence

s5f8tmfv3

Mit is csinál ez a Jómunkásember ezen a videón?

robroy007

mokume  
majdnem olyan mint a damaszkuszi acél csak nem acél hanem vörös sárga réz (a rétegződés a lényeg)

Szalai György

És minek neki a damaszkuszi vörös-sárgaréz? Bronzkori ékszert készít belőle?
(A gőzmozdonyszerelő franciakulcs és a ventilátor légútjának leszűkítése miatt tisztelettudóan megmosolyogtam a bajszom alatt.)

Rabb Ferenc

Javaslom a Google > mokume > Enter > Képek karaktersorozatot. Ámulattá fog változni a mosolyod.  

Hidd el, a bifidus aktiregularis és a csíkos fogkrém feltalálása előtt is éltek és alkottak az emberek a Földön.

Szalai György

Tényleg nagyon szépek. Köszönöm.

yuagaci9g

http://www.youtube.com/watch?v=MvOKy3Msa4I" TARGET=_fnew>Kis video tutorial a mintatol a kesz darabig...

000000000

Klassz!
Elöször csodálkoztam, milyen bátran veri bele a levegőt a masszába a habverővel, de a vákum kiszívta.

Szedlay Pál

Azért az mégiscsak jobb ha eleve vákuum alatt van keverve és van egy metódus amikor az anyag vákuum alatt van ráöntve a viasz modellre így a felületen nem maradnak még véletlenül sem mikró buborékok.
Nekem az tetszik amikor szobahőmérsékleten forr a víz a csészében.

robroy007

http://xaxor.com/bizarre/24773-Tatara-Project--blade-out-of-homemade-steel.html" TARGET=_fnew>Nem pont fémöntés de kovácsolás és damaszt acél féleség szóval mégiscsak ide illik