Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Úgy terveztem,hogy beteszem a mérési eredményeimet a különböző tekercsekkel, de szinte senkit sem érdekel, pihentetem a témát.

robroy007

tudod, hogy ezzel csak csigázod az embereket?
[#confused]

Szalai György

Miből vetted le, hogy „de szinte senkit sem érdekel” ???
Mert csak nézzük a képeidet kerekre nyílt szemmel, csorog a nyál a szájunk sarkából és nem jutunk szóhoz?
(Én legalábbis.)
Olyan jól dokumentálsz, hogy nem is marad kérdezni való.
Rajzoljad csak szép táblázatba azokat a mérési értékeket. (Nem baj, ha nem marod Mózeses kőtáblás reliefbe.)

jv7pu3a5p

Szerintem mindenkit érdekel, és már alíg várják élőben. Többek közt én is. :)

hduf42fua

Amit most építettél az egy ÓRIÁSI érték és a dokumentáció még magasabbra emeli azt.Tegyed bele a táblázatba az összes mérési eredményt,mert akkor tudja ez emberfia eldönteni,hogy kell-é néki egy ilyen v. nem.Pl: tudná e Kola használni megedzeni a fahasogatóját v. Hunka Tibi kis mennyiségü anyagot tud -e megolvasztani az önéshez. Azért javaslom vedd a táblázatba bele ,hogy mekkora az energia igénye a hevítőnek (Kw/ó).Egyébként
az éves munkásságodért megérdemelnéd az ÉV hobbystája cimet,mindenesetre én rád szavaznék.

KoLa

Hej barátom! csak nyugi! vannak akik másképpen osztják be a napjukat és nem is nagyon értik a lényegét azoknak a fejlesztéseknek amiket végzel!
De ezek az eredmények amiket produkálsz "azé" magas szintű elszántságot tükröznek!és ezért aki egy kicsit is érdekelt a témában az figyel hogy mi lesz?
Ezért Te csak végezd tovább a fejlesztéseidet mert az önzetlen reprezentációid nagyon jók!!!

000000000

Szia Gyuri! Nem olyan sok az a 100A, tegnap is felment 80A-ig, amikor bele lógattam a vasat.

000000000

CNC-hez kell-e és mekkora méretben?

Kristály Árpád

Halihó Miklós!

Támogatom!

Vbodi az év hobbystája![#nevetes1][#nevetes1][#buck][#worship][#worship][#wave]

3dfhfckk

Nem cnc-hez kellene. Esetleg privátban meg tudjuk beszélni a dolgot?

000000000

3dfhfckk

Gyaluhoz kellene,mert kevés a fordulatszáma. 1,6-1,7 szeres áttételre volna szükség. A kész megmunkált méreteket tudom csak leírni, az öntéshez szükségeseket nem. Mindkét tárcsa dupla. A egyik tárcsa külső átmérő 75-75mm szélesség 40mm . A másik tárcsa külső átmérő 128-105mm szélesség 40mm.

3dfhfckk

Először egy ár kellene, ha lehetséges.

000000000

Szia Robi! A kedvedért megcsináltam megcsapolás nélkülire a munkatekercset. Tettem bele még egy plusz fojtót, klasszul megy. Könnyebb a tekercseket is csinálni.
A kétfojtós változatot pimi9 fórumtárs ajánlotta a HE fórumról.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.09.11/DSCF3288.jpg" border=0>

000000000

Két egyforma fojtót csináltam porvas toroidra.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.09.11/DSCF3287.jpg" border=0>