Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Csak a gáz nem gyerekjáték főleg ha durran a palack addig nincs baj még van nyomás akkor van mikor már kevés és visszaég. Szóval inkább jobb félni mint megijedni.

jani300

A 20 is elég lesz . 15 ért adok egy kéket :) De nem tudom megy e pb vel . Én csak azért akarom olajjal mert van üzemelő .

jani300

Az nem gond van minimum maximum gáznyomás érzékelője , megáll . Az nagyobb gond hogy 100kw nem palackhoz való .

000000000

Olajos direkt vagy csak te akarod át alakítani gázról olajra ?

jani300

Gyári . Az olajos piros a gázos kék . Más elven működik a lángőrjük . Mondjuk a gázosok csak alkatrésznek vannak .

000000000

Aha érdekelne az olajos is mert tudok hidraulika olajat szerválni bár gázosnak jobban örülnék. Azt könnyeben szerzek ha el fogy az olaj utánpótlás. És ez hány kw-os ?

jani300

Az olajos a fúvókától függ , meg a szivattyú is változhat ugyanazon blokkégőn belül . Asszem 20-40 kw . De ezek alapból gázolajra vannak . Könnyű fűtőolajjal még elmentek kis előfűtéssel . Hidraulika olajjal már trükközni kell .

jani300

A gázos 17,4 -37,4 kw -os .

000000000

Aha értem ez esetben a gázos jobban érdekel. Valami képet tudnál feltenni róla ?

jani300

Tehetnék de ugyanaz mint a 2706 ban linkelt . Annyi különbséggel hogy az egyiken cseréltek egy huszon ezer forintos tüzelőautomatát .

000000000

Mondjuk arra kíváncsi lennék hogy egy snasz pörzsölő hány kw tud ?

jani300

jani300

Én is öntögettem 80 körül . Nagy hegesztőpisztollyal olvasztottuk , festékesdoboz volt a forma , ékszíjtárcsa anyagnak .

000000000

Nekem van grafit tégelyem meg most írogattam ilyen cégnek akik kemence béléssel foglalkoznak meg majd mostanság rakok össze egy külső burkot az olvasztónak melóhelyen :)

jani300

Mondjuk a teljesítmény attól függ mekkora kohót akarsz . De szerintem az 50 literes hordó méret már a 11,5 kilós pb palack határait súrolja .