Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Ha nem vagy szakértője a témának, És a cégtől  jó benyomáson kívül mást nem szereztél, akkor hogy állíthatod hogy van tapasztalatuk? Amikor az ők szaktudásukból te semmit nem tapasztaltál, és az általuk elmondottakat sem tudod szakmailag értékelni!  

zv42bkt7i

Igen valami hasonló de inkább csak díszként fog funkcionálni.

ncw4w5nca

Engem érdekel. Légy szíves küld el a berenyimuvek@freemail.hu-ra. Köszönöm előre is:)  

ncw4w5nca

Dísznek kiváló lesz, mert használva nem csak fogat szabályoznak vele, hanem az ujjperceket is:)  

jani300

Ja a REX-BOXER vasból volt :)

zv42bkt7i

A két tölcsért belefaragtam az öntvény testébe ragasztót nem használtam.Mint ahogy a képeken is látszik egyiken beöntöttem a fémet a másikon feljött mikor a forma telített volt.Egy konzerves dobozt húztam rá oda ahol a fémet öntöttem a másik tölcsérre nem tettem dobozt és mikor az öntvényt tisztítottam egy hajszál repedés volt látható rajta egy kis homorú bemélyedéssel mindkét öntvényen ugyan azon a helyen mi lehet az oka?Tennem kellett volna még egy dobozt a másik végére is?

ncw4w5nca

Igen a fém dermedéskor zsugorodik, és ezt pótolja ahonnan tudja, a megkezdett kristályszemek közül is kitudja szívni az olvadékot. Ha külső kéreg megdermed, akkor a közepén üreg alakul ki:( Mindig az öntvény legvastagabb pontjára kell a felöntést tenni, és ennek a vastagsága haladja meg az öntvény vastagságát. Vagy gázégővel melegíteni kell a felöntést, addig amíg az öntvény meg nem dermed. Ezenkívül sörös doboz nem nem jó öntési célra, mert ilyen módon viselkedik:)  

zv42bkt7i

Köszönöm a választ!Ez most nem sörös doboz volt egy kerékpár felni, régi szódás szifon elég vastagfalú, és egy hasonlóan vastagfalú alumínium edény, ezeket a hulladékokat találtam a ház körül.

jani300

Szerintem ezek pont hidegen megmunkálható (mélyhúzás , hengerlés )anyagok . Ami eredetileg is öntött volt abból próbálj önteni .

ncw4w5nca

Ez lényegében ugyan az mint a sörös doboz:) Drót, lemez,húzott, hengerelt, és ami hajlik, csak ötvözés után használható öntésre. Ötvözéssel viszont nem érdemes foglalkozni. Ha ismersz fémkereskedőt az kicseréli ezeket öntvényre, mivel az öntvény jóval olcsóbb:)

zv42bkt7i

És nem törik?Arra gondolok ha az ember véletlenül leejti.Nagyapámnál láttam motorkerékpár hengerfejet dugattyúkat oldal deknit.

Rabb Ferenc

Tegyél bele ötvözőként kb 2% vörösrezet. Ez javítja az önthetőséget és a későbbi megmunkálhatóságot is. Ha pl vékony huzalt teszel bele, az hamarabb oldódik mint a nagyobb darabok. De azért néhányszor ezt is illik átkevergetni. (előmelegített eszközzel)

Lehetőleg még hidegen tegyél bele mindent ami kell. Ha esetleg nedves (párás) anyagot teszel a már megolvadt aluba vagy ilyennel nyúlsz bele, az csúnya dolgokat csinálhat!

zv42bkt7i

Készítek egy gázos olvasztókemencét és kipróbálom ezeket a dolgokat.

ncw4w5nca

Attól hogy leejted nem szabad eltörni:)  
Azok az alkatrészek jól önthetők, és ha öntesz belőle, akkor látni fogod a különbséget.

000000000