Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

m8j2y7u9n

m8j2y7u9n

A képen látható reduktor nem véletlenül egy acetilén hegesztőé?

3szwbavt

Üdv az uraknak!  Ha kellene valakinek olajégő, (120 kg bronzig) akkor eladó. aadren@gmail.com Ha meg kell tanács egy 26 éve szobrokat, és egyebet öntő szakitól akkor hajrá. ref. a nemzeti összes színész szobra. :-)

3szwbavt

ha felmelegíted az étolajat pakurát 70 fokra akkor jól ég, csak eléggé koszol. lehet sima pbvel is olvasztani, én is azzal nyomom 30 kg bronz lejön simán.

3szwbavt

nagyon el kellene felejteni a samottot mint bélést. lassan melegszik, elnyeli a hőt, és amortizálódik. a jó választás a kaolingyapot tekercs, 1-2 cm vastag, 1250 fokig jó, évekig tart, 3 perc múlva fehéren izzik és olvad az anyag, ha remeg a kezed a tégely kivételkor kend be coatinggal. (rath)

3szwbavt

Badarság amit a rath mondott, ez iszonyú pénz. 4 kemencét és szárítót terveztem velük, végül óriási túlmérettel találkoztam, ők adtak 14 cmert végül az általuk forgalmazott cuccból elég volt 4 cm és a kívánt hőérték jött ki. mikor ezt mondtam nekik, (hogy ha rájuk hallgatok akkor otthagyok még náluk másfélmilliót pluszba) csak vonták a válluk. nehogy ragasszatok!!!!! mindent mechanikusan kell rögziteni, mint a lajos korabeli körgallérok,úgy kell harmonika szerüen belehajtogatni szárazon!!! a palástba a paplant. az megfeszül, és annyi...

Szedlay Pál

Vilt Tibor munkáiból nem öntöttél véletlenül valamit?

3szwbavt

gorbi

fotók esetleg nincsenek? engem érdekelne egy égetőkemence, olvasztókemence, a lányom szobrásznak tanul

3szwbavt

a kettő lehet ugyan az, de kérdés, hogy mire és mekkora.

gorbi

Kisebb dolgok agyagból kiégetéséhez, max mellszobor méret, önteni pedig néhány kg bronz olvasztásához viaszveszejtéses technikához.

3szwbavt

egy mellszoborhoz komoly felkészültség kell, nem égettem még terrakottából ekkorát. Én az égetést a viaszveszejtéses eljáráshoz gondoltam, 670 fok.
Persze ha viaszhoz kell akkor a kettő nem ugyanaz. Bár én az olvasztómban égetek samottbugát, csak hát nem nagyot hanem 25x30 cm-est. Egy mellszoborbugát, olyan 80x80x100 cm-es kaolingyapot "dobozban" lehet kiégetni, kb 45-55 órán keresztül. Lehet pbgázzal, csak drága. az olajégó jobb, de a legjobb egy amg gázégó városirakötve. Egy ekkora égető kb 170-200 ft ha magad csinálsz mindent. Less el a nabetherm égetőkemencéből trükköt, a harangosat pld.

3szwbavt

Szedlai Pálnak leírtam emailban a csínját, kérd el tőle

jani300

Gondolkodtam én is olajégőn . Végül ugyanerre jutottam ,régi gázégő földgázzal . Az olajégő macerás . Ha olcsó olajjal akarom sűrűn eldugul .

3szwbavt

én is próbáltam melegített pakurával de a cuccok hozzá annyi mint egy amg gázégő. és eldugult, szóval napi használatra nem jó sztem.