Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

A gázpalack anyaga AlMg1Si1. Ami azt jelenti hogy gyengén ötvözött, és öntésre nem alkalmas(közel azonos a sörös doboz anyagával)

ncw4w5nca

Autó gázosítással foglalkozó szervizekből olcsón lehet gáztartályt szerezni, olyat aminek lejárt a műszakija. Vagy beszélni kell a cseretelepessel, hogy amennyiben eladó palackot visznek hozzá, azt irányítsa hozzád. Én most vettem egy nagy PB acélpalackot 2000 Ft-ért, igaz ezt már nem cserélik, de hibátlan, és 22 atmoszférával van próbázva.

gfxd0h560

Egertől Tiszafüredig és Füzesabonyban biztosan...
Acél palackot is tudok ugyanilyen menetes csatlakozással és ugyanilyen nyomáspróbával ugyanennyiért.

gfxd0h560

Ezek szerint az öntéshez nem kellő anyagok a melegítéskor nem szedhetőek ki belőle, köszönöm!

hostya

Köszönöm!
Majd kereslek magánban.

PSoft

Az adok/veszek-ben kínáltam két napja öntésre első osztályú aluhulladékot.
Ha kell valakinek,keressetek.:)

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1111338935#60435" TARGET=_fnew>Aluhulladék.

ncw4w5nca

Nem. Az öntéshez szükséges anyagok nincsenek benne kellő menyiségben, az az nincs benne elég ötvöző. Igaz lehet ötvözni, de egyszerűbb öntvényt szerezni és abból önteni.

000000000

Én acélpalackot kértem és kaptam (ingyen) tűzoltópalackokat javító, hitelesítő szakembertől. Kis szerencsével kaphatsz akár nagyot (50 liter) is. Kompresszor alkatrészeket, biztonsági szelepet, olajleválasztó szűrőt, kompresszorvezérlő szelepet meg bagóért vehetsz a netről. Én is így tettem, volt egy projektem a fiammal, kompresszort akartunk építeni a modellfestő pisztolyához. (paintbrush). Minden alkatrész meg is lett, (hűtőkompresszor lett volna a lelke), de végül vettem egy 50 literes gyári kompresszort az Aldiból, mert kellett a plazmavágómhoz, és remek árban volt. Így végül megmaradt a zsírúj bezérlő biztonsági szett a kompresszorhoz. Amit vettem gyári kompresszort, azon is ugyanezen alkatrészek vannak rajta.

zv42bkt7i

Volna egy kérdésem a fórumtársakhoz lehet nem pont idetartozik de azért hátha kapok rá választ kisméretű és vékony acél vagy vaslemezkét lehet forrasztani vagy cinnel egymáshoz rögzíteni?

Lpeti11

Az 50-es években az USA-ban forrasztó-ónnal forrasztották a tuning autókat (ólomszánkók) tudomásom szerint nagy átlapolással és tiszta felületekkel megoldható. Csodát nem kell várni tőle, amit én próbáltam az eléggé kis szilárdságúra sikerült.

zv42bkt7i

És valami fém ragasztóval megoldható ha lehet ilyet kereskedelmi forgalomban kapni?

000000000

http://szupermagnes.hu/shop_ordered/5852/shop_pic/RAG-BIS-EP-MET.jpg?time=1365179206" border=0>

Fémszinű, ipari minőségű kétkomponensű epoxy ragasztó, extrém körülményeknek kitett vízálló kötéséhez!

Alkalmas: Fém, fa, kő, néhány műanyag (poliészter, bakelit) ragasztására.

Polietilén, PTFE és szilikon ragsztására nem alkalmas.

Különösen alkalmas extrém körülményeknek kitett anyagokhoz, mint pl. magas hőmérséklet, vegszerknek, rázkodásnak, tengervíznek kitett tárgyak ragasztására.

1:1 ben történő bekeverés után 45 percig dolgozható el.

Min. 10 órán át tartsa a anyagokat nyomás alatt, teljes kötési idő: 24h.

Lecseppenő ragasztót azonnal távolítsa el melegvíz segítségével.

Magasabb hőmérsékleten nagyobb kötési szilárdság érhető el és a kötési idő is lerövidül.
Kikeményedés után homok szórható, reszelhető, fúrható és festhető.

Bison ragasztót már használtam, remek volt működött. Ezt a konkrét típust még nem, így erről nincs véleményem vagy tapasztalatom.

zv42bkt7i

Közben én is nézegettem ezeket az epoxi ragasztókat de utánanézek az általad említett márkának köszi a tippet!

ncw4w5nca

Lehet a vaslemezt ónnal forrasztani. Oltott sav kell hozzá. Ez úgy készül, hogy sósavban horganylemezt, az az cinket kell oldani, addig amíg pezseg. Ha kész a tiszta felületet  bekenni vele, és még a nedves felületet lehet befuttatni  ónnal(ha nem tiszta sósavval kell maratni). Vagy a Ro 55-ös rozsdamaróval nedvesíteni a tiszta fémet, és szintén nedves állapotban futtatható ónnal. Külön külön be kell futtatni mindkét felületet, majd ezután lehet egyesíteni a két darabot.

ncw4w5nca

Ja még annyi: nem szabad túlhevíteni a lemezt  mert akkor nem fog sikerülni.