Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

zv42bkt7i

Köszönöm a segítséget[#worship]

000000000

Az tény de keresek valami kisebbet ez csak most eszembe jutott és belinkeltem a teljesítményt meg nem is figyeltem :) De hát ha jani300-al megtudunk egyezni valami kisebb égőben az jó is lenne :)

jani300

Biztos megegyezünk . De úgytűnik elég a pörzsölő is. Ha nem vagy túl messze megnézheted .

000000000

Sajnos túl messze vagyunk egymástól :/ De ha teszel fel képeket nekem az is jó.

000000000

Ma kaptam választ olvasztó építésre hova milyen anyagot és hogyan ajánlanak elég korrektől elmagyarázta.

A tégelyes alumínium-olvasztó kemence szigetelését az alábbi rétegrendek szerint javasoljuk kivitelezni:
- Alul 1 réteg 25, vagy 50 mm-es (kérdés mennyi hely van, milyen vastag lehet a szigetelő/tűzálló réteg...) Kerform KVS-101, vagy Kerform KVS-121 vákuum formázott lap, vagy CaSi1000 kalcium-szilikát lap réteget javaslunk leteríteni.  
- Oldalfalon 1 réteg Alsitra Mat 1300/128 1", vagy 2" kerámiaszálas paplant javaslunk az acélszerkezetre felragasztani, szükséges ragasztó: Kerathin K1100, 5 kg.  
A paplanok méretei: 7340x610x25 mm, vagy 3660x610x50 mm.

- Alul a fenéken ezt követően egy réteg Porrath FL24-10 N2-250x124x64 mm habsamott tégla réteget javaslunk képezni (124 mm-ben rakva, max 1-2 mm vékony fugával). Habarcs: Carathin C30, vagy Porrathin HT.  

- Oldalfalon 1 réteg 124 mm-ben rakott Porrath FL24-06 N2 250x124x64 mm habsamott tégla réteget javaslunk képezni. Habarcs: u.a.  

- Alul a fenéken tűzálló rétegként 100-150 mm vastagságban Carath 1500D tűzálló beton réteget javaslunk önteni, közvetlen alája  (a habsamott téglára) 5 mm Alsitra KP1400 hőszigetelő papírt javaslunk teríteni (10 m x 500 mm x 5 mm).  
A betonból lehet önteni a tégely alá tégelytartó idomot, amennyiben szükséges. (Ezt egyébként samott téglák felhasználásával is ki lehet alakítani).

- Oldalfalon tűzálló rétegként alkalmazhat Suprath A40t samott téglát 124 mm-ben rakva, N2 méretben 250x124x64. Habarcs: Carathin C40.
Vagy lehetőség van az oldalfal Carath 1500D tűzálló betonból való kiöntésére is- 100-150 mm. E réteg mögé szintén javaslunk egy 5 mm Alsitra KP 1400 hőszigetelő papír réteget tenni. Ezt a Kerathin K1260S ragasztónkkal lehet a habsamott téglára jól ráragasztani. 5 kg kell a ragasztóból.  

Szedlay Pál

A Rath hungária szakértelmében bízhatsz, nem most kezdték a szakmát.

svejk

Van rá egy söröm, hogy pont mindent lehet is náluk kapni :))

000000000

Észre vettem meg ajánlották is nem akármilyen leírást adtak és még árakat is mondanak. Valószínű nem egyszerre fogom összerakni de ha ilyen formában építek olvasztót az komoly szerkezet lesz.

ncw4w5nca

Szerintem brutális szerkezet lesz:) 300mm-es falazat nagyon durva. A piramisokat rég elhordja a szél, de ez még mindig állni fog:)

Szedlay Pál

Nekem sokat segítettek számoltak és végül nem vettem tőlük semmit, de ennek ellenére nagyon segítő készek, de van olcsóbb cég Európában ha valakinek nagyobb mennyiség kell.

ncw4w5nca

Melyik cégre gondolsz?

000000000

És meik az az olcsób cég mert ha benzin költséget nézzük úgy már nem biztos.

000000000

Az mondjuk jah számolgattam és nem akármilyen széles az alja meg az egész :D És hát ha ezt felfűtöm kb ki se fog hűlni :D

ncw4w5nca

Hát igen, ilyen masszív szerkezethez kell az égő teljesítmény. Szerintem teljesen felesleges ekkorára építeni. Nézd meg vbodi #2517 #2516 #2515 képeit, hidd el ezek a szerkezetek tökéletesen megfelelnek a célnak, és nem megy rá a gatyád sem:)

Szedlay Pál