Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Csuhás

No és mi volt az ok?

000000000

Egy számot elnyomtam a menüben. Most direkt kipróbáltam, és ugyanaz volt a hatása.Viszont a megszüntetést csak a STOP + PRG/RESET gombok - ebben a sorrendben történő - megnyomásával lehetett kezdeményezni. Ez után már a szokásos módon tudtam navigálni a menüben. Na.....ez nem tudtam.

Papp Ferenc

Üdv! Akadna valaki aki a LENZE frekiváltókat ismeri? Feri

guliver83

Írta valaki hogy frekvenciaváltókat szerel, de nem találom az elérhetőségét.

s5f8tmfv3

Szia Feri! Találtál valakit? Nekem is egy Lenze okoz fejtörést.

szf

Sziasztok!
Sokat foglalkoztam Lenzevel, írjatok magánba, mostaniba elfoglalt vagyok de, ha lesz időm utánanézek a problémáknak.

k.sanya

Szia,
Gyakran javítok frekvenciaváltókat .
Keress meg , miről van szó.
Megpróbálok segíteni.

horcsab

Viszonylag jól ismerem a Lenze frekiváltókat. Sokat használom, ha tudok segítek.

Papp Ferenc

Papp Ferenc

vsbayh99

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni frekiváltó beállításba.

Yaskawa V1000-es (VC4A0004BAA) frekiváltóm van.

Ilyen típusú motor: TDK80-1.5-24K  
Teljesítmény: 1.5kW @ (24000RPM)
Feszültség: 220VAC
Áram: 7A
Frekvencia: 0-400Hz
Fordulatszám:10-24000rpm

Előre is köszönöm.

Csuhás

Így nem sok választ kapsz, senki sem fog regényt írni. Írd meg meddig jutottál, és kérdezz konkrétan.

ANTAL GÁBOR

Sziasztok ! tegnap az őrületbe kergetett egy VFD-L 400wattos  ( Delta ) frekiváltó.  1f a betáp . 3f motor deltában . Az f/ U karakterisztika nevezetes pontja : max U = 255V az ehhez tartozó f= 55.4 Hz .  A frekvencia limitje 60 Hz . A display úgy programozva hogy a kimeneti feszültséget mutassa . És akkor a meglepetés :  
 F= 60 Hz nél Uki = 223V  .  Ha átállítom a displayt hogy a DC buszt mutassa akkor az ok mert Udc= 320 V .  Tehát van miből megcsinálni a 255 V ot  
  Műszerrel a motorkapcsokat nem mértem de azt vártam hogy 60 Hz nél 255 V legyen a kimeneten . OK tudom hogy ott egy PWM jel van ,de a kontroller elvégezhetné az integrálást és elvárnám hogy a helyes értéket mutassa  

Eddig hittem a Taiwaniaknak ( mégsem tiszta Kína ) de most  egy kissé elbizonytalanodtam . Ha valakinek lenne VFD -L je akkor kérem nézze meg a jelenséget

izbeki

Szia! A betápnál nagyobb feszkót nem tudsz kicsalni belőle. Ha megméred, az pont a 223V lehet.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ANTAL GÁBOR

Bocsi : Van az 1 f betáp ami egy graetz re dolgozik , amit egy puffer elkó követ Így kialakul a DC busz feszültség ami ( a diódák nyitófeszültségét elhanyagolva a hálózati feszültség csúcsértéke ( Up= gyök 2 * Ueff = 324 V ) Én a DC busznál 320 at kaptam ( ennyit veszítünk az egyenirányítás során ) Hát ebből kiférne ( a PWM- mel )  a 255 V ( amit meg is enged programozni a frekiváltó )