Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Viszont adtál egy ötletet : Én a DC Buszt valószínűleg álló motornál mértem . Ha spóroltak a sárgák a pufferkondi kapacitásával akkor ha működik a motor akkor leeshet a Dc Busz . DE ennyire???[#fejvakaras][#fejvakaras]

ANTAL GÁBOR

Megismételtem a mérést Dc busz terheletlenül 321 V  terhelve 313 V . A kimeneti feszültség változatlanul 223 V . ( display szerint )

svejk

1-02 paraméter mennyin van?

svejk

Egyelőre hagyd a töréspontokat.
- 0-02 10 (setup default)
- 0-04 4 kimenő fesz. jelzés
- 1-00 60 Hz
- 1-01 60 Hz
- 1-02 255 V

ekkor mit mutat?

izbeki

Bocsi, lehet pontatlanul fogalmaztam. A 320V csúcsfeszből neked effektív csak gyök 2-ed része lesz max,
ami 320V csúcsnál kb. 226V effektív!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ANTAL GÁBOR

Elküldtem egy értekezést a leveleződre arról hogy mire jutottam ( nagyon érdekes )

Dakota25

Terheletlenül (vagy elhanyagolhatóan kicsi terheléssel) mit mutat?

pistikeid

Sziasztok  
Segitséget szeretnék kérni egy altivar atv-18u29n4-es tipusú frekiváltó illetve egy 1.5Kw-os motorral kapcsolatban. Ami egy ean esztergában van. Igazán a kapcsolási frekvencia beállitásával nem vagyok tisztában.

Üdv

Csuhás

Alapból hagyd a gyári értéket. Ha le viszed a frekit sípolni fog a motorod, torzabb lesz a kimenő jeled nagyobb fordulatszámon, emiatt talán növekszik a motor vasvesztessége. Ha növeled akkor a váltóban növekszik a kapcsolási vesztesség, ezért jobban melegszik. Szvsz akkor piszkáld ha a kapcsoló jel által keltett zavar mondjuk a hajtások vezérlésében okoz valami hibát.

ANTAL GÁBOR

Olyan vagyok mint a harci kutyák . A mócsingot nem engedem el .. Ma felhívtam a Controll
 Solution KFT szervíz mérnökét elmondtam hogy mit tapasztaltam a VFD-L frekiváltónál ( felprogramozom 255 V ra de csak 223 at mutat a display  ( 3182 ben felvetett kérdés )  A választ kb 4 óra múlva megkaptam   : minden úgy van ahogy leírtam . A VFD - L egy Low cost konstrukció amiben a mikrovezérlő firmware t nem lehet megváltoztatni ( maszkolással  állítják elő a programot ami mára már kissé elavult ) A PWM el nem tudnak ( a konkurrenciával ellentétben ) "dagadt " szinuszt csinálni aminek az effektív értéke 255 V lenne .A bemeneti feszültség  effektív értéke jön ki első közelítésben a frekiváltóból ( A valóság kissé pesszimisztikusabb mert a DC busz kisebb mint a csúcsfeszültség (az  egyenirányítókon is esik a feszültség )  és a helyzetet tovább rontja az IGBT- k szaturációs feszültsége. Persze a DC busz kondi kapacitása is véges .   EZ VAN, EZT KELL SZERETNI. ( mottó : vakulj magyar ne láss tót ! ) remélem senkit sem sértek meg vele .( mentségemül :  az édesanyám 8 éves koráig nem tudott magyarul mert Kassán született )

KoLa

gab27

Sziasztok,

Altivar 16 (2,2 kW) frekvenciaváltóhoz keresek kezelőpanelt. Hátha itt akad valakinek...  

Köszönöm!

000000000

gab27

Szia,

ha jól sejtem, ez az én kérdésemre érkezett válaszul. :)

A manuálból megtaláltam a kezelőpanelek típusszámait - csak az a gond, hogy többe kerül az ebay-ről egy panel, mint a frekiváltó a szűrőkkel anno.

000000000

Igen, ez az ATV 16 butábbik kezelő panelje. Általános felhesználásra azonban megfelel.Ha érdekel, hívj fel: +36 30 3768766