Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

lari

Urak!
Van egy Omron V1000-es frekiváltóm, aminél a maximális kimeneti frekvenciát szeretném lekorlátozni pl 20Hz-re. A szabályozás egy külső potméterrel történik, ami működik  is rendesen.
 A beállításoknál E1-06 a Motor névleges frekvenciája.(50Hz) A E1-04 a Max. kimeneti frekvencia.
Ez utóbbit próbálom kisebbre állítani mint a névleges, de hibaüzenet jelenik meg.( OPE10 )
Mi lehet ennek az oka?

Bencze András

A d2 menüben tudod állítani.

lari

Megtaláltam, teljesen jól működik.
Köszönöm András a segítséget!

000000000

Tisztelt fórumozók. Új tag vagyok. Van egy olajprés gépem 3KW csillag/delta motorral, de csak 1 fázisom. Megbízható frekiváltót keresek, olyat amit javítani könnyen lehet, akár házit is. 230Vos vagy örülnék ha 1×400V-ról menne.  
Csak 20-100Hz, esetleg nyomaték pwm állíthatóság kell. Egy kis érdekesség: Jelenleg egy 180V-os trafóról, 400V-ról üzemelem, jól működik, a nyomaték is. Egy áramrelé ami 400mikróval indít, s üzemi áram alatt átvált 75mikróra. A 400V csak a csillag 2 ága közt van, a kondin 230V mert szembe kötött elkók. 230V-ról deltában akárhogy variáltam a kondikkal kicsi nyomaték volt induláskor és üzem közben is. Most így 400-ról mindenhogy frankó.

pvmyc6p5

Az egy fázisu frekiknél 2,2 Kw-os határ szokott lenni,valószínüleg az egy fázison felvehető/leadható áramerősség miatt.
Ha nem jól tudnám kijavít valaki....

szf

3,7kw-os a legnagyobb 1fàzisú frekivàltó.pld 3g3xv sorozat.

designr

Nekem van egy 4 Kw
V1000

szf

Tudom,hogy van ilyen de olyan tipust említettem ami a "piacon" elérhető.Megemlíthettem volna egy orosz tipust is 5,5Kw.De amit említettem abból 1700db-ot hoztak be az orszàgba egy gyàrtósorral amit később elbontottak.Ezért gyakran belebotlok az említett tipusba.

designr

Igen igazad van..meg a max 35 amper is neces amit felvehet..de ezzel megoldottam a háromfázis hiányt..ami erről nem el olyan gépem nem lessz..

designr

000000000

Mi lenne az ára a V1000-nek. Javítható?
Nekem 3KW-os motor üzem közben 3-7A körül fogyaszt, az indítás sem sok, kb 15A ez 3,5KW. 30A-es bejövőm van hivatalosan= 6,9KW. Mért sok 1 fázisra a 3. 5 KW-os szalagfűrészt is elüzemeltem kondikkal a lenti módszerrel.

000000000

Nekem egyedi is jó, orosz is, csak lehessen javítani a végfokát , és beszerezhető vezérlése legyen.

Bencze András

OMRON javítás=csere. (ebben a teljesítményben legalábbis)De normális üzemben nem szoktak megnyúvadni.  

000000000

Egy fázis bemenetű frekvenciaváltók akár 15 kW-ig a www.lionelectric.hu oldalon. Ezek 3 fázisú motorokra valók, de ugyanitt van egyfázisú motorhoz való is.

Csuhás

Ezt azért gondold végig, mekkora is lesz a 15KW-os frekiváltó bemeneti árama? Hol lehet 65A-t kivenni a konnektorból?