Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Akkor nem marad más mint az éles teszt.  
Egy szabványos 3 fázisú 50Hz-es motor nagyon nehéz kinyírni egy frekvenciaváltóval.
Igaz lehetnek durva kivételek :)

pv6cdvuc7

Hálás köszönetem!

000000000

Egyre kell figyelni, hogy a motor és a frekvenciaváltó kötött nem legyen semmilyen kapcsoló vagy más megszakító.
Terhelés alatti bontásnál nem tesz jót az teljesítmény alkatrészeknek.  
Amúgy meg nincs mit !

vjanos

Mintha olvastam volna valahol, hogy frekiváltót három izzó rákötésével is lehet tesztelni.
Ez működik, vagy inkább ne? :)

mex

PSoft

Így lehet a háromágú csillárt frekiváltóról hajtani!:)))

000000000

Simán működik, de a motor az igazi teszt.
Volt egy 3.7kW-os ami pár száz wattal tökéletesen ment , de egy 1.5 kW-os motornál már túlterhelést dobott.  
Valami meg volt hülyülve az árammérő rész körül.

mex

Ha forgatni is akarják, akkor a csúszógyűrűt nem tudják megkerülni.[#nyes][#nyes][#nyes]

doil

Sziasztok delta vfd015el21a tipusu frekivaltoba van egy mb358 as egyeniranyito elvileg a 220 as oldalon , az egyeniranyito pozitiv es az egyik valtoaram oldala total zarlatos lett elofordulhat hogy csak ez a baja a frekivaltomnak ? eltekertem a fordulatot es akkor halt le szegenyke amugy 5 eve tokeletesen mukodott , hibakert bocsi telorol irok , ui: nagyob feszultsegu es amperszamura csrelhetem ?

doil

ui egyeniranyito utan nem merek zarlatot

000000000

Hozd át itt a napelemes rendszeren 300 Volt DC van , erről le tudjuk tesztelni. :)

doil

Szia lehet az lesz hogy attviszem :) amugy ez gyakori vagyis elofordulhat hogy elszall a diodahid ? ha kicserelem es aramot adok ala az nem ugyanaz mintha atvinnem es rakatod a napelemet ?

000000000

Azt nem tudom, hogy gyakori jelenség e vagy sem.
Amúgy ha kicseréled és valóban csak az szált el akkor működni fog.
Viszont a diódahíd elméletben a legstabilabb alkatrész.

doil

Na ez rossz hír akkor ha az a legstabilabb :( viszont tuti zárlatos , kiforrasztva mértem !
eltekertem a potit nagyobb fordulat felé azt nyekk :) de lehet hálózatról kapott valamit sajna

000000000

Ha ennyivel megúsztad akkor nagy mázlista vagy !
A Delta típust nem ismerem pedig egyik haver gyártja hozzá a burkolatokat, de ezt mondtam is már neked.
A Yaskawa inkább az általam kultivált gyártmány, viszont ennél egy sorkapocs bontásával azonnal mérhető, hogy mi pukkant benne.  
10 esetből 9 szer az egyenirányító életben marad.