Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

doil

Szia egyeniranyito csere megvan . bedugtam f301 et ir itt halt le :) eddig oke rakotom a motort meglatom mi tortenik :)

doil

10 esetbol ez pont az az egy volt hala egnek :) semmisem allitodott ell tokeletesen mukodik :)

000000000

Mégis mi ez a hiba kód ?

doil

:) ez nem hibakod ennel a frekinel doglott meg :)

doil

ez volt benne mcc mb358 de nem kaptam es ezt raktam bele kbpc3508 elvileg ugyanazt tudja csak annyi hogy picit magasabb a burkolata de epp belefert

3sh8cr9ju

Heló,segitséget szeretnék kérni.
Van egy cnc gépem már két éve dolgozok rajta gond nélkül,csakhogy most vettem rá egy új spindelt(aszinkron,1.5kw 400hz,inverterel,kinai)mikor bekapcsolom az invertert még ok minden,de mikor elinditom a spindelt a léptetőmötorok életrekelnek minnél magassabb frekvenciára állitom az invertert annál intenzivebb a dolog,földet mértem jó,kábelek árnyékoltak..stb.
Vélaszotokat előre is köszönöm.

adamant

Hello!

az egy dolog hogy árnyékolt a kábel :)
Na de komolyan a főorsó kábelének a földje le van kötve a frekiváltó földjéhez? és a frekiváltó jól van földelve? kisípoltad? ha minden jó akkor nézd meg hogy a dugónak be van e kötve a földje ami a konnektorba dugnál vagy ha elosztót használsz akkor tuti jó a föld mert nekem mondjuk anno az volt a ludas.

Üdv Adamant

3sh8cr9ju

Valószinüleg a földel volt a gond,mert felületesen lett megcsinálva,mostanra átszedtük és müködik.
Azért köszi.

ecp4rs0md

Hello!  Esetleg valaki tud segíteni egy Commander GDP2402 típusú frekiváltóm van ahhoz keresek bekötési rajzot.

Révész Richárd

ecp4rs0md

OK. Köszönöm a segítséget kicsit még így is bonyolult a dolog a potmétert hova kössem és milyen értékű legyen ahhoz,hogy a fordulatszámot tudjam változtatni? A 30db-os sorkapcson nem igazodok ki, soha nem csináltam ilyet.

mex

A potmétert a 4.5.6. kapcsokra kell kötnöd, ahogy a rajzon is van. A középső kivezetése az 5-ös kapocsra kell, hogy kerüljön! A két szélső bekötése nem ennyire kritikus, a 4-es és a 6-os kapcsokra kösd, ha szabályzáskor fordítva működik, akkor egyszerűen cseréld fel a kettő kötést.
A poti értéke 1Kohm-nál kisebb ne legyen, mert a 4-es kivezetésnek 10mA a terhelhetősége 10V feszültség mellett.

mex

Még annyit: a rajzon is látható módon a 6-os kapcsot össze kell a 3-as kapoccsal is kötni, ez az analóg közös pont (0V).

ecp4rs0md

Köszönöm ezek alapján már be tudom kötni!!!

ecp4rs0md

Üdv! Még olyan kérdésem lenne ha bekötöm a potit akkor potiról fog működni egyből vagy állítani kell még valamit a frekiváltón?