Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

SAját akaraterő, mert nem tudok kifizetni egy kezelőpanelre tízezreket, az enyémhez meg nincs.
Szoftvert már nem tom hogy találtuk meg, de szerintem támogatja a 232-t is, csak ma már az usb /485 átalakítás olcsóbb mindennél, plánehogy ahhoz volt is átalakító kéznél.
A szoft naná hogy nem mai darab, ha megnézed, ezzel a kezelővel már nincs új sew váltó, a maiak sokban különböznek ezektől, az én váltóm is kilencvenes évekbeli darab ha jól emlékszem.

mxjj54gxi

Még nem javítottam ugyan, de volna hozzá segítségem, el kéne jusson hozzám valahogy.
Valami kontakthiba lehet benne, elsőnek próbáld meg megnyomkodni a processzor panelkát benne, illetve megnézni a belső tápját, hogy ad-e feszültséget, amikor nem ad életjelet.

s73tgf9vg

Sziasztok!  
Problémám akadt a Danfoss VLT 2030-as frekvenciaváltóm beüzemelésével. Ha nincs rákötve a motor 3 vezetéke akkor szépen felmegy 400Jz-ig, de ha rajta van akkor kb 5 Hz a maximum sebessége és a motor fordul egyet, majd megáll.  
A frekvenciaváltó leírása http://sware.hu/Cnc/Motor/Danfoss_VLT2030/Danfoss_VLT_2030_hu.pdf" TARGET=_fnew>Magyarul
 és http://sware.hu/Cnc/Motor/Danfoss_VLT2030/Danfoss_VLT_2030_en.pdf" TARGET=_fnew>Angolul.  
http://www.youtube.com/watch?v=wYaD1qjsUf8" TARGET=_fnew>Videó a jelenségről.

Révész Richárd

Első körben én visszaállítanám a gyári beállításra, és úgy csinálnék egy próbát egy normál 50Hz-es motorral.
Valami biztosan elvan programozva benne.

Révész Richárd

A visszaállítás menetét a magyar leírás 20.-ik oldalán találod.

s73tgf9vg

Alaphelyzetből indultam és csak ezeket az értékeket módosítottam.
103-as par. motor telj.
                  104 .         motor fesz.
                  105.          motor frekv.
                   200          1-esre kell állítani akkor 0-500 Hz, Ha 0 akkor 0-120 Hz.
                   201         min. frekv. indulási frek.
                   202         max. frekv.
                   215         felfutási idő
                   216         lefutási idő

50 Hz-es motorom nincs, jó az ha alap beállításokkal próbálom meg ugyan ezzel a motorral?

Révész Richárd

Csak egy pár másodpercre indítsd el alapbeállításokkal, mert a 400Hz-es motorra 50Hz-nél rá fogja engedni a max feszültséget.

Viszont ezektől a beállításoktól nem kéne ilyet csináljon.

s73tgf9vg

Holnap reggel kipróbálom és írok, hogy mi a helyzet. Köszönöm az eddigi segítséget!

Révész Richárd

mxjj54gxi

Megjött ez a linkelt USB/RS485 átalakító.
Nem adják hozzá a drivert, hanem meg kellett keresni.
Csupa kínai oldalt találtunk, de nagy nehezen meglett.
valami 300kilobájt.
Hogy nektek ne kelljen keresgélni, fel kéne rakni valami állandóan elérhető helyre, hátha más is rendel ilyet és segítség neki a driver hozzá.
Van valakinek helye, ahova feltenné, és linkelné ide az elérhetőséget?

Révész Richárd

Ha gondolod van saját tárhelyem, fel tudom rá rakni.

ywathzay

Néhány láma kérdés a szakikhoz: Ha van egy inverterem 230v-3 fázis, a megadott teljesítmény  intervallumon belül lévő 3 fázisú motoromat biztonságosan tudom használni a frekiváltón 230V-ból létrehozott 3 fázissal is?
Ha motorvédő kapcsolót akarok használni azt ugye a frekiváltó előtt kell bekötni és ezen keresztül kap a frek.váltó áramot?  
Egy 50Hz-es motor mekkora frekvencia emelést bír ki károsodás nélkül?  
Mi az EMC szűrő?

Révész Richárd

1.-Az elsőt nem teljesen értem.Tehát egy fázis a bemenete a frekiváltónak és 3 fázis a kimenet.
Ezt nyugodtan rákötheted a motorra, csak deltába kell kötni a motort.
2.-Minek akarsz motorvédőt a frekiváltó elé?Oda elég egy kismegszakító.
3.-100Hz-en már nagyon gyenge lesz.Tapasztalatom szerint 65Hz körül még egész jól muzsikál.
4.-erre nem tudom a pontos választ.

vjanos

Ahogy Richárd is írta, fontos, hogy az egyfázisról 3x230V-t előállító frekiváltó után deltába kösd a motorodat!

Hogy meddig tudod a frekit felhergelni az eléggé motorfüggő. Sokszor azért a duplázást elbírják.

Illetve:
"Az EMC szűrők arra szolgálnak, hogy a minimumra csökkentsék a PWM AC hajtások által a tápvonalon okozott nagyfrekvenciás zavarokat, amelyek akadályozhatják az érzékeny elektronikus készülékek rendeltetésszerű működését."

Révész Richárd

Hasonlót gondoltam az EMC-re csak ezt így nem tudtam megfogalmazni, hülyeséget meg nem akartam írni.Most már én is okosabb vagyok.Köszi.