Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem véletlen VDR-ek azok?

Csuhás

Pass a jelölés 16D-22 nyugalomban 16ohm körüli az ellenállásuk. Sorba voltak kötve és a relé őket zárja rövidre. A pozitív ágban voltak a biztosíték és a greatz között. Visrosszaktam őket, de próbálni csak délután tudom. Most úgy gondolom hogy valami villanyszerelő zárlatos kondinak gondolta és kicsípte...  
Ha a segédtápot a greatzról vette akkor működhetett ezek nélkül is, csak nem volt lágyindítás.

Csuhás

Még egy adalék a nyákon THS1 ill THS2 volt a pozíció jelölés.

svejk

Oké, akkor az indítókör.
De nem hinném, hogy ezek nélkül működött, ha csak be nem volt égve a relé.

Csuhás

Idehaza ki tudtam próbálni a frekiváltót, beforrasztott ellenállásokkal. Első teszt szerint minden rendben van, működik.

ANTAL GÁBOR

Újabban ( ipari környezetben is ) sok Delta frekiváltót látok ( Gondolom versenyképes az ára )  Várnám a tapasztalatokat ( aki használja ) Jó , rossz könnyen programozható ment már tönkre ?

svejk

VFD-B-ből 8-10-et szereltem fel 7-8 éve, már akkor használtak voltak.
Napi 14 órában mennek pecenként 2-3 leállás-indulással.

VFD-L-est szereltem újat, az már kívülről kevésbé látszik starbpabírónak, de még nem volt egyikkel sem gond.
A programozása a LED kijelző ellenére egyszerű mint a satu, jól megszokott távolkeleti szisztéma.
Persze fejből nem megy, kell a gépkönyv puska.

svejk

Az újakat a Chemplex-nél vetük.

ANTAL GÁBOR

Most fog kelleni egy 3.7 kW os  ( VFD )  A net szerint az Iramkó forgalmazza ( de lehet hogy a Chemplex is )  Egy barátom ajánlott egy direktebb forrást  ( Controll solutions ) beszéltem a főnökkel ( 10% al alá igért az Iramkónak )  

svejk

Nálam az Iramko elrúgta a pöttyöst, anno csak hitegetett napokig.

Felhívtam a http://chemplex.hu/teco/frekvenciavalto.php" TARGET=_fnew>Chemplex-t, másnap mehettem a cuccért és még egy kis alku is belefért.
Jászberényben van a raktárjuk, vagy negykerük, vagy mitudoménmi.

Arra készülj, hogy full kínai design és fogás.
De a Danfoss-ok is már ilyenek, borzasztó a kivitelük.

Teaway

Jászberény?
Akkor mi az a budapestinek kinéző cím az oldaluk alján?

svejk

A cég irodája egy panellakásban.

Teaway

Abban az utcában nincsenek panellakások. Majd bezörgök hozzájuk, hogy mi újság.

svejk

Hol nincs panellakás?

http://www.chemplex.hu/kapcsolat.php" TARGET=_fnew>én itt a kapcsolatoknál csak egy jászberényi címet látok.

Egyébként az irodájuk a Epreserdő utcán van/volt, talán  a IX. kerület?

svejk

Ja, látom... úgy látszik költöztek.