Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Telitalálat..[#vigyor2][#vigyor2]

Bencze András

Azért szerintem meg tudunk egyezni.

000000000

A program megvan, ez a lényeg.
Majd megnézem hogy lehet kihagyni ezt a lecom-a/b cuccot és így programozhatók lesznek ezek a típusú frekvenciaváltók is olcsón.
Eddig úgy látom hogy egy sima MAX232 IC-vel megoldható lesz mivel logikai jelszinten megy a műsor a hajtásvezérlő és a programozó között.
Sneci mester USB-s COM/TTL átalakítója majdnem jó is hozzá , csak a kiosztása más.
Mellesleg ezzel a kis USB-s kütyüvel és különböző adapter kábellel programozom DSSC-t és az amatőr rádiókat is [#papakacsint]  
Ezt a posta dolgot meg szokd meg.  [#crazya]

000000000

Köszi a felajánlást, de itt az a lényeg hogy mindenki számára elérhető legyen a dolog filléres beruházással.

svejk

Dobjatok már egy linket a szoftverről!

Ha van, akkor SEW Movitrac-hoz is érdekelne, mert azok is sok esetben kezelő nélküliek.

000000000

Itt a link, de nem érdemled meg [#crazya]
ftp://ftp.lenze.de/akb/GDC_V414.zip" TARGET=_fnew> Global Drive Control GDC_V414

svejk

Oké, akkor le sem töltöm. [#rinya]

000000000

SEW Movitrac még nem volt a kezembe ezért se foglalkoztam vele.

horcsab

Ha jól emlékszem akkor a Lecom modulban van egy proci is. Ha érdekel holnap szétkapom és megnézem + fényképet csinálok róla.

000000000

Azt megköszönném.
Viszont ha tényleg valami extra pocira épül akkor az nem igazán jó hír.
Reméljük csak RS232/TTL jelszintet fordít.
Azt nézem hogy annyira kommersz alkatrészekből épül fel az egész hajtásvezérlő hogy nem hinném így megbonyolították volna.  

horcsab

Már van vagy 5 éve, mikor utoljára szétszedtem. Egyébként ha tényleg sok Lenze frekiváltót akarsz progizni megéri beruházni egybe. Nem egy vészes összeg (szerintem).  
Egyébként a Lenzének nagyon jó a támogatása (személyes tapasztalat), a doksik és a progik letölthetőek. Az alap dolgokhoz a GDC easy tökéletes. Az új frekiváltókhoz meg az Easy navigator kell + új kábel. Ennél már célszerűbb egy CAN-es kábelt használni.
Holnap este fent lesz a kép az ftp tárhelyen (horcsab).

000000000

Közben összekötöttem a PC-vel a frekvenciaváltót, de GDC keresi a lecom eszközt.
Tehát ez a projekt így kudarcba fulladt.
Viszont hyper terminalal megnéztem és kommunikál a PC-vel.
Próbáltam több adatátviteli beállítást, de emberileg értelmezhető kommunikáció nem igazán jött ki belőle.
Sajnos mindenféle speciális kódokkal kommunikál kifelé és így egyszerre küldi a frekvencia feszültség és áram infókat.
Például ezt akkor küldi mikor áll a motor: " s†m1?  "
Lehet hogy 1-2 karakter nem jelet meg :)

mxjj54gxi

Az engem is érdekelne, mert az egyetlen 6,5kW movitrackomhoz nincs kezelőpanel, se soros adapter, és nem tudom átállítani ami benne van :(
De ahhoz van soros panel, amiben szerintem nincs okosság, csak meghajtók, egy olyat kéne lekoppintani

000000000

Iszonyat sok keresgetés után ráakadtam ezekre ( volt legalább 3 perc )  [#hehe]

http://www.sew-eurodrive.hu/support/software_result.php?woher=index&software_searchword=***All***&software_produkt=&software_gruppe=15&software2=Keres%C3%A9s" TARGET=_fnew> SEW szoftverek

Viszont az örömben van némi üröm is mert félő hogy hasonló a megoldás mint Lenze eszközöknél.

000000000

Néztem az FTP tárhelyed, de még nem láttam lecom-ról képet.