Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Van egy procon frekvenciaváltóm amit nem tudok beazonosítani. A nyákja a felirat szerint 2.2 - 5.5kW szabályzókhoz való. Gondolom a teljesítmény a beépített igbt modultól függ. Ebben 1200V 15A modul van (BSM10GD120DN2E3224). A háromfázisú bemenetet egyenirányítás után 2db 470u kondi szűri két további kondi hely üres. Az egész frekiváltó már nem igazán gyári állapotú, ránézésre többször javították. Két kérésem volna: Mekkora motorhoz való ezzel a igbtvel, illetve elegendő-e ekkora szűrés vagy célszerű a hiányzó kondikat beépíteni?

Bencze András

Ja 15A 20 fokon, de 10 A 80 fokon. Ekkora IGBT a 2,2 kW frekiváltóban van. A kondi is elég ekkora teljesítményhez.

Csuhás

Köszönöm az információt.

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!

SEGÍTSETEK!

Kellene ha lehet magyar nyelven a  
SIEMENS Micromaster 6SE9213-6CA40 -es  
frekiváltó gépkönyve....

ELŐRE iS KÖSZÖNÖM!

Üdv.: Árpád

Bencze András

Kristály Árpád

Köszönöm!

Csak azt nem értem, hogy nekem a goo....miért nem dobta ki?
Árpád

Csuhás

Keresek háromfázisú bemenetű 2.2kW-os frekiváltóhoz fékmodult, vagy fékmodul kapcsolási rajzot.

robroy007

ehhez nem jó a három vasalót bekötése fék ellenállás helyére vagy valami hasonló nagy teljesítményű fűtő ellenállás?

Csuhás

Nem az ellenállással van gondom, arra jó lesz két sorba kötött fűtőszál. Viszont azt valaminek kapcsolnia kell. Egy hiszterézises komparátor ami egy fetet kapcsol. Ráadásul a táp is a a dc sínről jön, így gondolom kell egy pici segédtáp is.

hje3wyntn

Sziasztok!
A frekiváltóm kijelzőjén csak az "ERR.2" villog. Sajna a gépkönyve nem ír erről a hibaüzenetről semmit. Én valami nagy problémára gyanakszok, Eprom hiba vagy ilyesmi. Tipusa: VECTOR V400 4KW encoderes. Ha van valakinek ötlete, vagy hozzá értő, kérem jelezze. Ez egy Bridgeport CNC főhalytása, nem tudom így használni.
Köszönöm!

Bencze András

Legalább egy gyártót és pontos típust írhatnál.

z4ejygu7v

Tudna valaki segiteni!
Yakasawa J 1000 freki.  
A következő módon szeretném felprogramozni:
Felfutás 3mp, beállított freki futás, stop fék üzem lefutás nélkül, dc  féktartás 5 mp.

hje3wyntn

Ja, CONTROL TECHNIQES FLUX VECTOR V400 a pontos tipusa. Egyszerűen kicserélném, de ez orientációt is végez, ehez encoderes tipus kell.

Bencze András

Nincs gépkönyvem róla és nem is találtam. CONTROL TECHNIQUES most Emerson. Van rajta Dynamax felirat?

hje3wyntn

Nincs. Ez kb. 20éves konstrukció.