Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

De ha nincs két visszacsatolás?

svejk

Azért vektoros, mert van valami belső, pontosan nem ismerem a leki világukat.

mxjj54gxi

Na de ha nem jeladósan vektoros, hanem a fesz- és áramadatokból számított vektoros akkor sincs baj, mert a két párhuzba kötött motor közös áramát tudja mérni.
Kicsit át kell majd állítani a paramétereket az így kialakult közös adatokhoz, és szerintem működhet.
Csak az nagyon fontos, hogy a mocik tökegyformák legyenek, és a tengelyek összeékelése is azonos állású forgórésznél történjen, plusz az állórészeket is azonos mechanikai állásban kell tartani.
És akkor a két motor a forgás közben ugyanazon szögállásoknál ugyanazon vektorokat generálja.
kábé.
Ha meg jeladósan vektoros, akkor meg tényleg tökmindegy

svejk

Legyen igazad, de én el tudom képzelni, hogy a saját visszacsatolása azt is érzi, hogy hogy állnak az álló és forgórészhornyok egymáshoz képest.  
De lehet csak túlmisztifikálom, nem foglalkoztam vektoros frekiváltókkal mélyebben.

000000000

Valaki tud Lenze frekvenciaváltókhoz programozókábel leírást és szoftvert ?  
Ahogy nézem a processzor/ kezelő közé a germánok is a Svejk által már jól bevált optos leválasztást használják :)
És ez mellet egy 5.2 voltos galvanikusan leválasztott feszültség van  
Tehát 90% hogy a kábel semmi aktív elemet nem muszáj hogy tartalmazzon.
Jó lenne valami megoldás találni, mivel nem csak nekem hiányzik a kezelő panel.

mxjj54gxi

Ezért mondom, hogy az összeékelésnél erre figyelni kell

svejk

Milyen szoftver van hozzá?
Értelemes?

Egyébként a Danfoss-ék is még a mai napig felárért adják a kezelőpanelt.

Tipikus hozzáállás mint az autóknál.  
A Japánok anno ott sem sz@rrágóztak pl. az ablakemelőn, benne volt az alapárban.

Persze értem én azt is, hogy az iparban egy beállított frekiváltóhoz nem kell,- jobb is ha nem- hozzá nyúlni az élettartama alatt.

000000000

Én is ezt kérdezem hogy egyáltalán van hozzá ?
Hasonló módon mint a Yaskawa G5-nél is.
De nem csak a lenze ilyen xarrágózó hanem az összes német cég.
Megveszed a terméküket és inkább kiküldik a technikust hogy lője be az eszközt, de SEMMI infót nem adnának ki.

svejk

Nem találkoztam még vele, bár nem is kerestem.
Talán Bencze András lenne a tudója.

000000000

Keresgettem már , de eddig csak azt sikerült kideríteni hogy van egy modul Lanze Lecom-a amin csak rs232 van PC-hez.
EMF2102IBV004 a típus száma.
Itt egy kép, de a soft nem derült ki micsoda.

http://www.tienphat-automation.com/UserUpload/Articles/Large/634466841810625000_8200%20Vector.jpg" border=0>

Bencze András

A progi neve GDC van lite verzióban is és letölthető úgy tudom. LECOM A/B modul kell még a kommunikációhoz és kábel. Van mindegyik kölcsön. Sőt kezelő is. Ha stílszerű akarnék lenni akkor folytatnám hogy....

Bencze András

Ha azt akarod, hogy a vektoros üzemmód rendesen működjön akkor 1 motor 1 frekvenciaváltó. Az autotuningot is le kell futtatni terheletlen motorral. Más kérdés, hogy vannak olyan jószágok ahol több motor is definiálható és az egyes motorokhoz tartozó paramétermátrix így vagy úgy átkapcsolható.

svejk

"Ha stílszerű akarnék lenni akkor folytatnám hogy.... "
Hogy nem postázol ugye? :)[#nyes]

000000000

svejk

[#crazya]
Ismered, amikor akasztják a hóhért? :))
[#wave]