Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

Akkor ezekben feltehetőleg jópár kw-os AC szervo motorok vannak és nem valamilyen enkóderrel visszacsatolt frekvenciaváltó?

Rabb Ferenc

Nem mindegy? Ahol már a forgácsot is szoftveresen távolítják el, ott minden megoldható :))

s73tgf9vg

Ha úgy nézzük a visszacsatolt frekvenciaváltó is szervo valahol, csak más az elektronika alatta.

hostya

A főorsókat szervomotor hajtja.
a frekvenciaváltó nem tud főorsót hajtani, csak motort...

svejk

A főorsók 15-20 kW-osak, a mellékhajtások 5-10 de még a revolverfejben ami a hajtott szerszámot hajtja az is 4-5 kW-os.
Általában olajhűtésesek.

000000000

Sziasztok.
Vettem egy 3 fázisu frekiváltot és egy  1.5 Kw maró motort hozzá.Nagyon jól működik. Ma be is szereltem a cnc gépbe , azt tapasztaltam  , amikor elindítottam a  főorsó forgását a frekiváltóval, a cnc gépen a motorok önálló életre keltek és mozogtak ! Mitől lehet ez , mit csináljak?  
Köszönöm.

PSoft

Használj árnyékolt motorkábelt!
Legalább az inverter,és a motor között.

000000000

Rendben , köszönöm , erre gondoltam én is hogy ilyen hiba lehet  de nem voltam biztos benne!
Köszönöm , kellemes ünnepeket!

jv7pu3a5p

Szerintem nézz körbe a földelések tájékán.
Ha meg is oldja az árnyákolt kábel, az csak tüneti kezelés lesz, én attól még nem lennék nyugodt...

6rk75uezn

Sziasztok.Nem vagyok túl informált frekiváltó terén,mi van olyankor ha egy 750W-os ra egy 1100w-os motort kötünk?Ráköthető csak nem fogja megfelelően megtáplálni a motort?
Köszönöm.

vjanos

Meg kéne nézni az adott példány könyvét.

Van amelyikben be lehet állítani túlméretes motort...
Alapvetően a frekiváltónak van egy maximum árama amit le tud adni, ha a motor ennél többet vesz fel akkor szerintem letilt.

Csuhás

De miért venne fel nagyobb áramot? Elvileg az áram a leadott teljesítménnyel arányos, azaz 750W-ig nem lehet érdemi eltérés a két motor között. A nagyobb induló áramlökés itt nem jelentkezik, esetleg kis frekin a kisebb ohmos ellenállás miatt lehet nagyobb az áram, de úgy hiszem ez sem túl nagy eltérés, ráadásul a kisfrekis áramnövelés programozható érték.

vjanos

Jogos, túlgondolkodtam... :)

6rk75uezn

Tehát akkor 750w teljesitményig terhelhető,tovább nem a leadott áramhatár miatt?

6rk75uezn

Egyépként egy Lenze  EVF 8202-es ről van szó,véleményetek?
Köszönöm szépen.