Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

A beállítás általában hogy van vagy nincs braking resistor. ( J1000-hez még nem volt szerencsém ennél nem tudom hogy van )
A többit már maga a hajtásvezérló csinálja.  
Mikor a motor hirtelen megállásra van kényszerítve a lendülettől generátorként működik és így visszapumpálja a Dc buszra a feszültséget és ezt a többlet energiát zabáltatja fel a fékellenálláson.
Nagyából ez a lényege.
Ezek a fajra frekvenciaváltók inkább esztergapadon érdemes alkalmazni a nagy forgó tömeg miatt.  
Vagy nem erre voltál kíváncsi ?  

df7vv4ry9

esztergánál használom,igaz
de konkrétan  senkitöl sem kaptam olyan választ  amivel elöbbre léptem volna
konkrétan  nem tudnál  róla mondani,minden  nagyon jól müködik ,csak ez nem megy ,vagyis menne de nem tudom hogy
ha minden igaz nincs rezistor
nem vagyok szakmabeli.
kösz

000000000

Ha megállásnál a legnagyobb fordulatról sem dob hibakódot, például: high DC bus voltage.
Akkor nem is kell fékellenállás.
Nem egy bőbeszédű a leírás sem amit ezen a linkre kattintva találsz meg a 49. oldalon  
    http://www.inverter.co.uk/applications/manuals&datasheets/Yaskawa-J1000-manual.pdf" TARGET=_fnew>http://www.inverter.co.uk/applications/manuals&datasheets/Yaskawa-J1000-manual.pdf
De ha konkrétan leírod mi érdekel talán könnyebb válaszolni.

df7vv4ry9

fékellenállás nélkül ,csak a beállításokkal kb egy másodperc  alatt áll meg (700 ford.)
a fékelenállás helyett gyárilag áthidalás van
azt kellene  ha minden igaz megváltoztatni
ha egyálltalán érdemes -e

df7vv4ry9

attolvastam többször a hasz.ut. de nem lettem töle okosabb és tényleg szükszavúak

df7vv4ry9

angolul sem leszek okosabb töle
mekkora ellenálás,vagy ilyen érdekelne

000000000

Az baj ha ott áthidalás van mert szétcsapja a chopper áramkör félvezetőjét.  
Szerintem te a DC reactor-al kevered mert ott valóban egy rövidzárnak kell lenni. (+2 és +1 sorkapocs )
Az ellenállás a B1 B2 sorkapcsokra megy.  
Lehet hogy átsiklottam felette, de még azt se találtam meg benne hogy mekkora értékűnek kéne lenni az ellenállásnak.
Pedig ez egy fontos érték lenne, mert ha túl kicsi vagy túl nagy az ellenállás értéke az ugyanúgy rossz.

df7vv4ry9

én már egy ideje feladtam,de ha talalsz valami használhatót örülnék neki
én sem találtam konkrét értékeket  rezistorra,pontosabban  semmit
igen a B1  B2 van áthidalva

000000000

Ha tényleg az van áthidalva akkor örülhetsz hogy eddig még nem  durrant szét a fék chopper.  
A B1 B2 a fékellenállás helye és ha azt rövidre zárod azzal azzal a DC busz feszültségét zárod rövidre a Chopper tranzisztorral így több 100 ampert küldve a félvezetőre.
Tehát azonnali pukkanás, és lehet hogy már nem is működik ez a rész mert el is éget.
Nézd jobban hogy nem véletlen a +2 +1-es sorkapcsokkal keverted össze.
Akkor két rövidzár van a sorkapcsoknál ?    

Rabb Ferenc

Outsiderként csak egy kérdés: nem csak akkor kapcsol a fékellenására, ha arra van programozva? Egyébként pedig a belső fékellenállást használja?

svejk

A 49-50. oldalon olvashatsz róla.

ANTAL GÁBOR

Szia Higgyél Pálnak nézd meg a linkelt pdf ben a fő kapcs rajzot. Szaggatottan van a B1 B 2 között a fékellenállás és ki van írva betűkkel hogy opcionális. Egyébként egy 150W os ellenállás kell oda ( bekpcs idő 3 % ) a típusa ERF150WJ ha a google ban rákeresel akkor frekiváltó nagyságtól függően az ellenállásra is találsz adatot .  1 f vagy 3 f a bemeneted ? Ha megírod : rákeresek . Én 1 f üzemben egy fürdőszobai fali melegítőt használok fékellenállásnak és satufékkel áll meg az esztergám  3 f re már necces a szigetelés oda nem ajánlom

000000000

Ezekben nincs belső fékellenállás.
A G5 G7 szériákban is csak az aljára van csavarozva 3.7kw-ig  
De ezeknél is a vezetékei csak kívülről van bele kötve.  
Csak azt nem tudom hogy ilyenkor hol vannak a nagy tudású mérnökök?  

ANTAL GÁBOR

Igen én is úgy olvastam hogy programozni is kell . De mi van akkor ha rövidzárral fölprogramozza ?

svejk

De van... még védelme is.
Bár én sajnos nem vagyok nagy tudású mérnök. :(