Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

nos, ha minden rendben lesz, akkor sok munkat kapnek külföldröl es akkor lehetne fejleszteni. De sok a ,,ha" ezert egyenlöre valami frekvenciavaltos megoldas kene

robroy007

én azért kiszámolnám mennyi egy freki váltó még ha használtan is és mibe kerül a bővítés, szerintem nem sok a különbbség igaz a bővítés a húzósabb, de ha lesz második gép máris tudod hazsnálni gond nélkül

000000000

igen, talan igazad van, es akkor nincs kinlodas, illetve egy hibaforras kilöve

svejk

Működnie kell annak, ha 3x200 V-os a frekiváltó bemenete és jó a paraméterezés.
Gondolom G5-ös Moscon, 3,2kW-os.
Persze lehet a frekiváltó is hibás, de az általában javítható.

000000000

Azt olvastam itt a forumon, hogy az alapbeallitas az esetek többsegeben megfelelö, illetve a parameterek is lettek allogatva, de amint mondtam, az alapbeallitassal produkälta a legjobb eredmenyt.  
  Mi lehet a hibaja a frekivaltonak?
Lehet azt hazilag javitani, vagy specko keszülekek kellenek hozza?

Üdv!

xkbv3nx0d

Lenne egy problémám, adott egy frekvenciaváltó, ami hajtja a főorsót... namármost... hetek hónapok óta semmi gond nincs, egyszercsak valami történik és nem tudjuk mi, látszólag minden rendben, de mégsem, gondol egyet a VFD és leáll túláram védelem miatt (gravírtű használata közben, vagy mondjuk 3mm 1 élűvel fában)...

Két dolog változhatott a rendszerben, amíg nem voltunk a műhelyben:
 - ÉMÁSZ trafót cserélt a szomszédban (a mikró is megadta magát)
 - Az aljzatbe bedugott dugvilla fordítva került vissza, így a fázis és a nulla felcserélődhetett...

Tippek?

Tegnap kínlódtam még vele és dugvilla fordítás után jónak tűnik? kérdés, hogy a fázis/nulla csere okozhat-e ilyen problémákat egy VFD életében?

Bencze András

Kedves Urak! Yaskawa VS626M5 orsóhajtáshoz keresek paraméterező szoftvert. Elvileg az M5St (support tool) lenne a nyerő, van ilyenje valakinek?

ra8nsmk6w

Altivar 28 frekiváltóhoz kérnék egy kis segitséget. Külső potmétert szeretnék rákötni, de az istennek sem találom, hogy ezt miképpen tegyem. Egész pontosan a potméter már a helyén van, a paraméterezést nem találom

Szasza43

Szia,
Itt a segítség:

szpinya

Egy 20 Ft-os kérdés a hozzáértő urakhoz.
Szerintetek melyik a jobb megoldás?
Adott ugye egy frekiváltó, utána egy 230/460-as villanymotor.
Kössem a motort deltába, és a frekváltón szabályozzam le a kimenő feszültséget 230-ra, vagy menjen inkább csillagba 400 V-on.
A frekváltó egy háromfázis bemenetű 3,7 KW-os Omron E7-es.

vjanos

Öööö

Nem éppen csillagba, 230V-ra kéne kötni?

http://www.agorabt.hu/villanymotor_bekotese.html" TARGET=_fnew>Itt taglalják...

t334wehtf

Ez mennyibe kerül? ELMÜ-s vagyok, jelenleg 1x25A-ral.

svejk

Csillagba menjen, mert lehet elfogy az áramod, hacsak nem túlméretes a frekiváltó a motorhoz képest.
ha esetleg túl akarod pörgetni akkor egyszerűen megteheted ha deltába kötöd a motort.

szpinya

2 darab 1,3 Kw-os motort hajt a 3,7Kw-os Omron e7