Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Az esetek 98 %-ban a gyári beállítások megfelelőek.

svejk

Várom a problémát magánban, de tényleg csak valamikor holnap.

df7vv4ry9

akkor a 2százalek érdekel

df7vv4ry9

a gyári beallitasok nem ok

df7vv4ry9

rendben holnap jelentkezek , addig is kösz

vjanos

http://www.omronkft.hu/nostree/pdfs/inverter/j1000/j1000_gyorsbeuzemelesi_segedlet_qsg.pdf" TARGET=_fnew>Itt van hozzá magyar segédlet

http://www.omronkft.hu/nostree/pdfs/inverter/j1000/j1000_parameterek.xls" TARGET=_fnew>Itt pedig a paraméterek listája

Én első körön visszaállítanám a gyári alapbeállításokat, aztán pl az E1-04 (Maximális kimenő frekvencia) paraméter környékén nézelődnék. Ha ez alapból 50Hz-re van állítva, akkor csak ennyit enged...

Gondolom a motorod alapfrekvenciáját, feszültségét stb... beállítottad?

df7vv4ry9

nem vagyok szaki de talan igen

df7vv4ry9

müködik minden csak  szerintem jobban kellene

df7vv4ry9

a frekvencia ok most sikerult 75 re állitani

df7vv4ry9

paraméter lista ok de mit mire kell allítani az nem tiszta

df7vv4ry9

az esztergamon a motor  750w

df7vv4ry9

000000000

Sziasztok!
Uj vagyok a forumon, mint kerdezö, de mar olvasgattam a frekivälto temakörben. Kb. fel eve vasaroltam egy bolgar gyartmanyu esztergat, amin egy 2,2 kW-os csillag/delta motor van. Mivel nekem nincs ipari halozatom odahaza, gondoltam, hogy vasarolok egy olyan frekivältot, ami megoldja a problemat. A pontos tipusszamot sajna nem tudom, mert a cimke ott kopott rajta, de egy samsung fara moskon-rol van szo amely 6,7 kVA teljesitmeny leadasara kepes. De sajna 0.6 mm-es fogasmelyseg felett a frekivalto under voltage hibaval ,,kiesik". Egy villanyszerelö ismerösöm megprobalt a parametereken modositani(elmondasa szerint nagyon sok lehetöseget vegigzongorazott, de szerinte hibas a frekivalto), de nem sokat javult a helyzet, ezert visszaallitotta alap beallitasra, egyedül a felfutast allitotta be nekem az igenyem szerint. Sajna maradt a szomszedtol kerek äramot verzio, de ez hosszu tavon nem megoldott. Azt szeretnem kerdezni, hogy valakinek volt-e mar ilyen problemaja. Lehet javittatni ezeket a frekivältokat? es egyaltalan erdemes vele foglalkozni, vagy inkabb köttessem be az ipari aramot?
Elöre is köszönöm a valaszokat

robroy007

hosszabb távon biztossan jobbanjársz a bekötéssel még akkor is ha nemrégen emlték fel a díját
3x16 amper szinte mindere elég  
32 amper jár alanyi jogon és csak afelett kell fizetni tehát jelen esetben 3x16=48-32 => 16 amper után

000000000

16A + új fogyasztásmérő szekrény, mert a régibe nem kötik be + a bekötési ktg