Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

jsugc4fsx

épp a fékellenállást akartam elkerülni.van olyan funkció DC fékezőáram nagysága itt lehet segiteni valamit.

svejk

A DC fékezőáram az állva tartáshoz való.

Révész Richárd

08.00 a 08.02 és a 08.03 paramétert kell állítanod.
Az első az áram nagysága  
A második mennyi ideig tartson  
A harmadik milyen frekinél kezdje el pumpálni

Révész Richárd

Azért lehet vele egy kicsit operálni

svejk

Egyébként a VFD-EL -ben nincs fékáramkör, opcióként lehet hozzá megvenni a fékmodult.

Sajnos manapság ez a trend, spórolnak a gyártók. :((

svejk

Valóban lehet, de mivel nincs fékegység így valószínű ugyan úgy leáll OV-vel.

Révész Richárd

Hát ha nincs akkor igen.
Én csak a manualt olvastam gyorsan.
Még nem volt ilyen a kezeim között.

svejk

jsugc4fsx

És a fékkioldási frekvencia ,fékmeghúzási frekvencia mire való?És az egyik motorom még kuposforgórészü azt nem tudom alacsonfrekvencián pl 30 Hz nél elfog e indulni ?[#nemtudom]

svejk

Annál a ferekvenciánál működteti a külső féket.
Milyen az a kúpos forgórészű motor?
De el fog indulni...

jsugc4fsx

bulgár darumotor (macska motor)

jsugc4fsx

ezen van fék ha megkapja a feszültséget a forgórész előresiklik és igy fel lazul a fék.

svejk

Értem, no az ilyenhez nem jó a frekiváltó.

000000000

Mi a véleményetek az LG iC5 vfrekiváltókrol? én spéci egy ilyent vennék: SV015IC5-1F elég szimpi és az ára is az..

svejk

Vigyázz! Nincs benne fékáramkör, így pl. esztergához alkalmatlan.
Egyébként sajnos ez a tendencia, hogy tessék megvenni a külső fék egységet. (persze lehetne házilag is készíteni)
A manuálja elég szájbarágósnak tűnik.