Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

juh0557j0

Alig forog és fura csikorgó hangja van néha.
A potival 400Hz-ig tudom tekergetni, de az Fout csak 15.03-ig megy fel.
T2-es 1100-as marómotort szeretnék vele beüzemelni. (400Hz, 4,78A)

juh0557j0

4,7-re állítottam, de így is felmegy 9A-ig. Ha 0,5-re állítom, akkor is. Nem értem.
Erről van szó :  
http://szattidekor.hu/CNC2011/forum/Omron.jpg" border=0>

juh0557j0

Ja és egy másik kisebb motorral gyönyörűen elindult, megállt és tudtam szabályozni 0-100 Hz-ig.

000000000

Legyél szíves akkor a n13-paramétert 60Hz-ról felkurblizni 400-ra és így talán nem sütöd meg a motorjaidat az első 5 percben.  
N15-öt is lejjebb veheted 12 voltról pl 4-re ha még mindig nagy az áramfelvétel alacsony fordulaton akkor mehet még lejjebb ez az érték.
400 voltos vagy 230-as a frekvenciaváltó és a motor ?  

juh0557j0

Köszönöm, holnap megnézem ezeket.
A leírás alapján egyébként egyesével végignéztem a paramétereket és amit lényegesnek tartottam beállítottam.
Azt azonban nem értem, hogy miért nem működik az áramkorlát.

A frekiváltó egy fázisú 200-240 Voltos. A motor Y220 V-os.

Ez alapján próbálkozom : http://www.mullerautomatika.hu/termekek/372.html" TARGET=_fnew>pdf

000000000

Nem tudom még miket állítottál szanaszét benne, de elsőnek egy paraméter reset-el kellene indítani.
utána az n011 400, n013 400, n015 4, n017 4, állítani így kezdésnek.
Paraméter reset, ha 3 vezetékes akkor n001 11-re, ha két vezetékes vezérlésed van akkor 10-re kell állítani.

000000000

Szerencsétlen frekvenciaváltó nem tudja leszabályozni ha 60hz-nél beküldi a motornak a 200 voltot egy nagy fordulatú motornak ami 60hz-nél 35 voltot kellene hogy kapjon.  
Szerinted miért nem működik ?  [#ijedt]

juh0557j0

Köszi, holnap próbálom és írom, hogy mire jutottam!

000000000

Sajnos sokan elkövetik ezt a bakit hogy megveszik a frekvenciaváltót és a HF motort , de azt nem tudják hogy az nincs hozzá optimalizálva.
Aztán bekötik és hagy szóljon, kb 5 perc után meg szénné is ég az egész motor.  

juh0557j0

Én nem mondtam neki, hogy 200V-ot küldjön.
Az a fura, hogy nem is ment még egyszer sem 15Hz fölé az FOUT, pedig a potival 400-ig is fel tudom tekerni. Egyelőre nem értem az összefüggéseket, de remélhetőleg ez később még változni fog.
Azt gondolnám, hogy ha 4,7A-re állítom a áramot az n036-ban, akkor nem küld ki soha nagyobb feszt mint ami ekkora áramot létrehoz.

juh0557j0

Azért nem hagyom 5-10 másodpercnél tovább, ha látom, hogy nem stimmel valami. Eddig csak a langyos volt a moci, nem melegítettem fel nagyon.

000000000

Frekvenciaváltók lelki világa elég kiismerhetetlen és attól hogy te beállítod az áramot simán 150% túl fogja nyomni.
És mivel nem bírta tovább tolni árammal ezért a frekvenciát se engedte tovább.
Ha küldesz egy mail-t és adok Skype elérhetőséget ott gyorsabban le tudjuk a beállítást.

juh0557j0

Köszönöm szépen a segítséget, működik!! [#worship]

svejk

Nincs véletlen valakinek egy döglött G7-ese?  
Csak az a műanyag nagy előlapja kellene, amibe beleül a kezelőegység.  
Törött, repedt, kissé hiányos nem akadály.
Fedél nélkül nem rakhatom a marógépem plexi elejű kapcsolószekrényébe. :(

svejk

Jobban mondva 2 db az az 1 fedél.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/g7_fedelek.JPG" border=0>