Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Igen, volt róla szó [#eljen][#wave]

KoLa

2500 rpm nem egyenlő 25000-el

4um5b65d

Basszus akkor szánjál már rá 3000 forintot és vegyél egy 120W-osat, azzal már lehet valamit kezdeni. Máskor is szükséged lesz rá.

KoLa

Svejk bácsi már az ágyat emlegeti...format reggelig![#taps][#wave][#worship]

000000000

000000000

3000Ft ért biztos nem lehet kapni[#szomoru1]

4um5b65d

Az enyém 2990 volt 3 éve. Nézz körül a vaterán is.

skwby94ub

Hát persze. Másképp le sem írtam volna. Nagyon egyszerű, biztonságos, a művelet jól kézben tartható, és a végeredmény: csodás.
Ajánlom kipróbálni.

Evodiron

A köszörűkő típusa mindegy, hogy milyen? (Szín jelent valamit a kis hobbi köszörűk esetében, vagy ott csak épp amilyen színezűjük volt azt tettek bele? :D)

skwby94ub

A téglaszinűt szoktam használni, a méretnél elfelejtettem az este: 40-50mm széles legyen a kő, 80-as szemcsemérettel, a befogó csapja ne legyen vékony: a legerősebbet kell választani.
A színnek mindig jelentése van: pl a gyorsacélhoz a fehér a legjobb, ált. acélhoz a tégla színű, szerkezeti acélhoz a matt szürke, keményfémhez a csillogó szürke, puha gépacélokhoz a rubinvörös...Semmi sem véletlen!

skwby94ub

Még hozzátenném: a kövez kb 10-10 mm-el kell túlfuttatni balról is- jobbról is.
Ha valaki kipróbálja a módszert, érdekelne a véleménye!

svejk

Mivel egy kis vacak gravírozó motor tényleg nem nagy pénz én is a Sasi félére esküszöm. Pofát és csapágyat is köszörültem már így fel.  
az 5 százados fogásvétel köszörülésnél óriási, rögtön elkopik a kőből 4 század és csak a maradék 1 dolgozik. Főleg ha a kő áll és így kicsi a vágósebesség. Persze nekem kisebb padom van és csak 15 mm-es kővel csináltam.

Evodiron

Ez a színezés szerinted érvényes a kis hobbigép mellé adott köszörű kövecskékre is? :)
(sötétkék, lila, téglapiros, vörös....)