Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Lehet, hogy a wolfram nem tapad hozzá. Ha most otthon lennék ki tudnám próbálni. Van wolfram hegesztő pálcám (3-4mm átmérőjű). Esetleg szén (grafit) ruddal lehetne még megírni, az biztos nem ragad az acélhoz, csak vigyázni kell, nehogy kigyulladjon a rúd. [#circling] (már gyulladt ki nekem 4,5V-os elemből kiszedett szénrúd a nagy áramok miatt. [#idiota])

Evodiron

Alu gőzölögtető: wolfram szálra ráteszel egy darabka alu drótot, majd nagyvákuum (mondom nagyvákuum! [#hehe]), utána wolfram szálra fesz kapcsol--> felizzik a wolfram, elpárolog az alu, lecsapódik az üvegre, kész a tükör. :)
(lehet, hogy csak a napelem gyártás miatt kellett így körülményeskedni a nagyvákuummal?[#vigyor3])

Evodiron

Valaki próbálja már ki rotring ceruzával (+ erősáramú trafóval)! [#vigyor]

s7manbs8

Nem olyan ördöngősség az, meg lehet oldani valahogy. [#circling]

skwby94ub

Neked a KFKI-ban lenne a helyed![#wave][#integet2][#law]

skwby94ub

Kiegészíteném: mindezt az OBI-ban 500 ft-ért vásárolt keményfém élü (kőzetfúró)-val végeztem.
2000 db csapágy külső gyűrűbe süllyesztéshez(!) 9 db kőzetfúró fogyott el. A fúró élét szilíciumkarbid (szürke) kövön finoman megéleztem.
A forgács izzott. Kézből fúrás, fa alátéten(!).
Néha az egyszerű-és olcsó- megoldások is megfelelnek...

yuagaci9g

http://kepfeltoltes.hu/100324/Femreiro2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Femreiro, az elektomagnes meszakitja sajat koret, kis ivet huzva ir.
Amator megoldas, de jol hasznalhato.

4um5b65d

Érdekes megoldás, de miért kell ennek szögben állnia. Látom, hogy Lakatos e-bay-es linkjén is valami ilyesféle megoldással csinálták. Lehet hogy csak kényelmi és rálátási szempontok miatt?

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!

Egy RÉGI....Ezermesterben van egy komplett rajz...

yuagaci9g

Az armatura igy szogbealitva hajlik; nincs surlodo alkatresz, azert.

Motoros

Elektromágneses wolframhegyes fémre írót a talira tudok vinni ha valakit érdekel. Régi Strigon pantográfokhoz alapból járt tartozékként. Nagyon egyszerű de robosztus szerkezet a rezgések miatt. Kb 3..4 V-ról ment.

s5f8tmfv3

http://oldradio.tesla.hu/rajzok/femreiro/image7.jpg" TARGET=_fnew>Fémreíró Én már készítettem ilyent, nagyon egyszerű, anno itt a fórumon ajánlották nekem is.
Ha megtalálom este teszek fel videót róla.

Evodiron

Jah, hát sok mindenhol lenne a helyem. [#vigyor][#wink]

Evodiron

A sima HSS fúrónál jobb a HSSCo (Kobaltötvözetű) fúró? Ha igen, miben más?