Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az is valami kis feszültséggel ment állítólag, szaggatott egyenfeszel, talán, vagy 12V-ról, valami ilyesmit mondtak.

s7manbs8

Lehet az elektronikája azt csinálta, hogy ahogy megindult az áram, meg is szakította gyorsan, mint a léptetőmotoros áram érzékelésnél, ezt most gondoltam ki hirtelen, akkor nem ragad oda lehet.

s7manbs8

Ki is lehetne próbálni egy léptető tekercset közékötve, dolgozna a chopper.

4um5b65d

Egyáltalán biztos, hogy a wolfram letapad ?

s7manbs8

Lehet jót kérdezel, mert az magas hőfokon olvadna meg.

4um5b65d

Mi történhet ha mondjuk nem 50 Hz-vel működtetjük, hanem 20Khz-el ?

j3rx6bsjd

Valami hasonló lehet a működése,mint a régi csengőnek,amikor hozzáérinted az anyaghoz a tűt,akkor magához rántja a libegő tűt egy elektromágnes és közben ívet húz.Persze baromi gyorsan rezeg a tű és égeti közben az ív a felületet.
Majd holnap rakok fel képet hogyan néz ki.
Süritett levegőset kapsz az UniMax-nál,az elektromosat én az eBayon-vettem.

s7manbs8

Semmi, annyival is lehetne nem ?

s7manbs8

Ezt meg lehet csinálni elektromos szaggatással, és akkor nem csapkodja a harangot.[#circling][#circling]

j3rx6bsjd

A jelölendő darab az egyik pólus,a ceruza pedig a másik.

4um5b65d

Igen csak itt két fémről van szó. Ha az egyik megolvad lehet hogy csináltál a wolframra egy "keményforrasztást" . A lágyabb acél lett a forraszanyag.

j3rx6bsjd

Na ja,de mivel trafó van benne,szerintem a megszakítás pillanatában keletkezik egy lökés ami létrehozza az ívet,de lehet hülyeséget beszélek.

4um5b65d

Csak az esetleges ragadás miatt kérdem. A nagyobb frekvencia vajon kisebb ragadással járhat ?

s7manbs8

TÁvcső tükör bevonásra akartam egyszer csinálni alumínium gőzölögtetőt, az alut csapkodta egymáshoz egy kondit kisütve, de vákuumban kellett volna, meg bohóckodás volt, de kipárolgott az anyag, ahol összeért.

s7manbs8

Be kell állítani akkora áramot, hogy ne ragadjon. Nem lenne nehéz kipróbálni, egy motort közékötve ehy léptetővezérlőnek, vagy 40V-tal megküldeni.