Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hát eléggé kevés amit így le lehet választani. Régebben próbáltam ezzel a módszerrel, de 2800-on amit a gép tudott fordulatban, meg 50-es kővel, de még úgy is nagyon kevés.

Nekem nincs is a géphez szupportom. Egyszerűen megfogom az elektromos turbóköszörűt és jobb kézzel beleszorítom a késtartónak az egyik szerszámfészkébe. Ott szépen meg is áll, aztán bal kézzel meg kezelem a hossz és keresztszánt. Gyorsan megy és teljesen korrekt lesz a végeredmény.

KoLa

Kis fogás nagy előtolás kézzel oda-vissza amíg szikrázik aztán jöhet elölről kis fogás ...
Csak kéne, má! valami befogó konzolt ácsolni "mesterúr":))) Erős jobb kéz ...de amíg az ember fiatal![#wave]

000000000

No, holnap csinálom a turbóköszörűt, csak érjek haza a munkából [#hehe]

4um5b65d

Egyáltalán nem kell nagy erő a tartásához. Most utoljára 12-esre szabályoztam egy pofát 12-15 hosszan 10-es kővel.  
Tovább tartott az előkészület meg hogy hosszabbítót keresek, mint a köszörülés. Talán 3-4 perc volt a tényleges munka.

30000-es turbó fordulat meg még a tokmány 900-on.

KoLa

[#eljen][#eljen][#eljen]na így már jó lessz!

4um5b65d

Ja meg aztán folyamatosan edzeni kell a jobb kart a répán. És ahogy a legjobb barátom mondja, ha meg bal kézzel csinálod akkor olyan mintha "idegenben" lennél....
[#nevetes1]

KoLa

Én úgy vettem észre nem jó ha ellentétesen forgatjuk - vagyis attól függően hogy kivül vagy belül köszörülünk a felületeknek egy irányba kell haladni csak nagy fordulatszám külömbséggel[#nemtudom]

KoLa

KoLa

Ja, és hogyha szembe forgatod az anyagot 900-al a köszörülésre az azt jelenti hogy az előtolást 900szorosára növelted!

000000000

Ezt akartam, kérdezni, úgy már nagy a sebesség [#fejvakaras]

KoLa

Pontosabban több anyag jön szembe!ez olyan mintha belövöd a fordulatot az előtolást átm 10 hez aztán ezt akarnád alkalmazni 900-hoz!
A matematika sántít de lényeget selyteti!

000000000

a parkinson-kórosoknak is ezért remeg a kezük [#nyes][#nyes][#nyes]

4um5b65d

Szerintem csak 900-al növelted a fordulatot és nem 900-szorosára.  
Ha van egy 30000-es turbód és 2-es fordulatú tokmányod attól még nem lett 60000-es eredő fordulatod.
30002 lesz a tényleges.
Ha szoroznád akkor meg 27 milliós eredő fordulat jönne ki. Meggyulladna a pofa. :)

KoLa

Ez nem fordulat hanem a szembejövő anyag mennyisége 1 fordulat alatt!

4um5b65d

Jaja, ha bal kezük remeg akkor kimenőt kaptak... :)