Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Robika37

Ez hobby fórum vagy mi a szösz :-D
Sajnos nem megy minden nap a gép akkor valószínű elég lenne a kevesebb olaj is bele.
Emolin mekkora kiszerelésben van ill. mennyibe kerül? Válság van...

skwby94ub

Fiúk, ha ilyen gondotok van, 20l emulzióhoz 1 zacskó szalicil... És tartósan tartósítva: nix büdi!

000000000

Milyen színű a hűtő lötty?  

Robika37

A Makromill az fehér tejszerű emulzió

4um5b65d

Nem kell jelölés. Csak szemre fúrod.
Bárhol lehet a furat és bármilyen szabálytalan, rozsdás, elnyűtt gyűrűt is befoghatsz a szabályozáskor. Nem kell futnia a gyűrűnek, a szabályozás akkor is pontos lesz, hisz csak az a lényeg, hogy minden pofa feszített állapotban legyen.
Én tömör keményfém fúróval fúrtam ki, ha nincs ilyened akkor próbálkozhatsz vidiás falfúróval is. Csak azt ne csináld, hogy kifúrod kisebbel, majd ráfúrsz nagyobbal, mert a nagyobb fúrót azonnal tönkrevágja. Kapásból ugorj neki egy 6-8-as fúróval. Még ennyire mélynek sem kell lennie okvetlenül. 10mm mélységgel már biztonságosan lehet dolgozni.  

Ja és a lötty vízzel keverve törtfehér színű. Az olaj pedig barna.

skwby94ub

Laslie! Fogadok, hogy szegnyeregből fúrtad meg a pofákat!

279nwbpsa

Na,egyszerre nyomtuk a gombot Robika37! :)
Azt akartam írni csak,hogy a trisó is jó az emulzióhoz.

4um5b65d

10 litykó 13-ért volt utoljára a közvetlen nagykerből kisker áron.

4um5b65d

Beteheted a pofát fúráskor egy vizzel töltött edénybe is, de vigyázz , hogy ne fokban fúrjál bele, ha esetleg nem sík az edényed alja. Vagy ha fokban megy csak akkor úgy fúrd, hogy a szabályozáskor a behelyezett csapok kilátszó végei enyhén összefelé tartsanak. A tetejét lepje el 5mm magasságban a víz aztán adj neki...700-900-as fordulaton. És nem finomkodni vele, ha megy befelé a fúró akkor nyomd. Minél kevesebbszer kell a fúrónak az anyagban körbe forognia annál jobban jársz. Talán a legjobb lenne, ha 3db fúrót készítenél oda. Minden lyukhoz külön. Ha véletlen az egyik furat közepénél kúposra kopik a fúró akkor jól megszívtad.

4um5b65d

Így kell úri ember módjára elveszíteni egy fogadást. [#nyes][#nyes]

000000000

"Az olaj pedig barna. "

Akkor nem palizott át az eladó...

pfuuu megnyugtattál [#eljen][#worship]

köszi az infót [#worship]

A tokmányt szétszedtem, alsó tartályos festékszórót megtöltöttem benzinnel, aztán adj neki levegő.. szép tiszta lett [#nevetes1][#nevetes1].

A főorsómba beraktam a két új axiál csapágyat, összeraktam, a tokmány felöl, 3 századot tudtam emelni a tokmány.
A 3 század sok?  
Próbáljak még húzni az első csapágyon?

Szabi

skwby94ub

Én is így gondoltam! Két pofát betenni egy lavór vízbe, a harmadikat meg szegnyeregből fúrni.
És mindezt jópofán...
Da mért is kell betenni a lavór vízbe?

000000000

Pénteken vettem 10 litert, 8 ezerért szla nélkül[#nyes]

4um5b65d

Hát hogy hűűűűűccse a furut !
:))

4um5b65d

Biztos valami 5 éves olajat vettél... :)))
2 hét múlva megdöglik...