Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Lomtalanítást csinálok itthon éppen és találtam egy garnitúra kb. 160-as (talán hárompofás)tokmányhoz való külső pofát.
Mindegyiken 46325 sorszám van és persze 1,2,3.
H.:62mm,sz.:18mm,horony sz.:9mm
Szóval lehet hogy csak egy csonka garnitúra négypofás tokmányhoz.Mindenesetre,ha valaki tudja használni valamire,akkor elviszem a talira magammal és ott odaadom.  

279nwbpsa

Ja,meg van egy hiányos nagyméretű olasz késtartó és 2db nagyméretű(Mk 4 vagy 5)forgócsúcs is.
Használni nem tudom,de vastelepre sajnálom kidobni.

4um5b65d

A 3 pofásnak 120 fokos a csúcsa, a 4pofásnak meg 90 fokos. Ebből lehet tudni, hogy milyen tokmány volt. Egyébként véletlenül nem 8-as a horony szélesség ?

4um5b65d

Nem tennél fel egy képet a forgóról ?
A 4-esnek kb 32mm a kúp legnagyobb átmérője.

279nwbpsa

Megmértem még egyszer,9mm-es.A fok 120
Tehát akkor három pofásé.

279nwbpsa

Megmértem a csúcsot.44.5/38,tehát az Mk5 lehet.
Képet nem tudok csinálni sajnos.Megmorrant a fényképezős telóm akkuja.Egy fiókszökevény telefont használok most,ezzel nem lehet fotózni. :(

svejk

Hozd csak el azokat a pofákat nekem, majd én őrzöm egy darabig, még fiatal vagyok!

279nwbpsa

Jó elviszem,őrizd őket tovább Te. :)

skwby94ub

Köszönöm a jókívánságaitokat- ránk is fér egy kis javulás!
Annyira esztergáltam a főorsókat, hogy el is felejtettem...

skwby94ub

Ha MK5-ös a forgócsúcs, tedd nekem el, légy szíves. Pont azokat gyűjtöm!
Mit kérsz cserébe? Alu. tömb megfelel?

279nwbpsa

Nem vadi újak,de félreteszem Neked mindkettőt és ha megfelelnek,akkor elviszed őket.
Nem kívánok értük semmit egyébként.

Robika37

Háát.. nálam elég érdekes a kevergetés. Nem megy minden nap a gép , ha elpárolog, szóródik a cucc akkor gyorsan kap egy vödör vizet :-D. Ha meg fát esztergálok a másik barlangomban akkor van úgy hogy nem megy az öreg vas hetekig ekkor szétválik a víz meg az olaj kibőrösödik a tetejére fölözés után (persze nem nyáron mer akkor szaga is van) jó sűrűvel megkevertettem oszt jó egy darabig. Makromill-t használok MOL gyártmány.
Robika

4um5b65d

Ja, hát nem tudtam, hogy hétvégi esztergálással foglalkozol...[#crazya][#crazya][#crazya]
Elég sokáig használtam én is a Makromill-t aztán egyszer épp nem volt ez a fajta a kereskedőmnél aztán vettem nála egy másik típust. Azóta ennél maradtam.  
Ez egyáltalán nem büdösödik, teljesen ki vagyok tőle elégülve. A makromillnál tapasztaltam egy olyan jelenséget, ha egyszer elkezdett megromlani az anyag akkor hiába tettem bele friss anyagot pár vödörrel , az akkor is pár nap alatt újra szagos lett.
Ez most már elég régóta bent van és semmi bomlási hajlandóságot nem mutat. Bár az is igaz, hogy 3 napnál hosszabb ideig ritkán áll a víz. Szinte naponta használom.
MOL Emolin 120 az anyag neve, ha megkóstolnád. :)

000000000

000000000

Milyen színű a lötty?