Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Na, nem azér',egészen kiváló a rajz-csak elfelejtetted megadni, hogy hány bekezdéses a csavarmenet! Vagy ez benne a csavar?[#eplus2][#confused][#lookaround]

Evodiron

Jaj, nekem meg nem ezt kellene nézegetnem, hanem a matek diff.egyenletek füzetem.... [#rolleyes][#hehe]

4um5b65d

Kellene már hegyet cserélnem a digi tollban...
Persze attól még nem biztos, hogy tudnék szabad kézzel rajzolni... :)))

KoLa

skwby94ub

Ügyes vagy. Mi ez ? Plazmavágó fej?[#conf]

4um5b65d

Látom nem vetted észre, hogy a művészi szabadságomat gyakoroltam....

1. kép:  Még egy kicsit homályos a fórumlakónak a megoldás.
2. kép:  Így már teljesen tiszta, hogy miként működik a dolog...
:)))

KoLa

Először ellipsziseket rajzolj az mindíg sikerül:)))

KoLa

Nem talált! esztergagép eleje - tokmány helyett!

Evodiron

Nekem így is tetszik, majd kinyomtatom, és itt fog lógni a szobám falán a koliban. [#vigyor]

Evodiron

Oh, bocsásd meg a figyelmetlenségem! [#worship]

4um5b65d

Nahát, nem gondoltam volna, hogy ilyen osztatlan sikere lesz a gondos munkával előállított rajzomnak....
Máskor is tollat ragadok...
Az értő közönségnek öröm rajzolni...
[#nevetes1]

skwby94ub

Csodaszép,színes rajz- kár hogy nem tudtam fölismerni, mit ábrázol...

KoLa

skwby94ub

Ez nem lehet igaz: megnyitáskor állandóan "bejeelentett támadó webhely"-et ír ki...Mit csinálok rosszul?

000000000

Sziasztok!
Rég voltam, velem minden ok, csak elvoltam.
Átolvastam a fórumot, és egész jókat olvasgattam.
Főleg, Kola féle kúphasogató, nagyon baba lett.
Délután, 20as automataacélból próba kép csináltam egyet: 45mm hosszú a kúp. Bár menetet nem tudok bele vágni sajnos, majd készítek 60-as anyagból egy nagyobb kúpot és abba majd szépen nyugisan, valahogy bele flexelem a menetet[#buck].

http://cnctar.hobbycnc.hu/szabi83/maitermes.jpg" TARGET=_fnew>itt a kép

Tegnap szétszedtem a főorsót, korábban még KoLa kérdezte mennyit, lóg, hát akkor sem tudtam, most sem tudom. Hogyan lehet megnézni, hogy mennyit lóg?

Minden esetre összeraktam az orsót, úgy csináltam, hogy amennyire tudtam, meghúztam, majd KB negyed fordulatot visszaengedtem, ez után meg kontráztam a "hátsó anyával". A kúp esztergálása végeztével a siklócsapágyak olyan 40 fokosak voltak.
Jól csináltam?

Egy dolog továbbra is aggaszt, ennél a kúp esztergálásánál 1mm-s fogással** többször is ráemelt a késemre és ilyen spirálszerűen csavart lett rajta az esztergálási felület..  

** egyenes nagyoló késsel dolgoztam,
Majd cseréltem, 45 fokos késre, de ezzel katasztrófa volt, utána befogtam egy balos oldalazó kést úgy, hogy a vágóél derékszöget zárjon be, no ezzel szebb lett az eredmény, de 0,5mm-s fogással ment csak, felette ráemel.

Ez a ráemeléses dolog, hogy jön létre?
A főorsó szerintem, nem kottyan, tokmány a tokmánytárcsára rápasszol tökéletesen, a szánok nem kotyognak és még is létrejön a ráemelés [#rolleyes] a kések maximum 0.5mm -rel vannak a közép felett. A fordulat, tyű az lehet magas volt 1200 körül [#falbav].

Azt hiszem csak egyelőre ennyit akartam kérdezni [#idiota]