Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Köszönöm,- már így is túl nagy a feszültség...
Csak Budáról-Hatvanra tudlak elvinni (és vissza), mert felfelé a Feleségemmel megyek, és tudod, hogy 2 személyes a kangoo. Meg haza is kell még hoznom este.

SquirrelTech

Tisztában vagyok vele. Ha nem műanyag lenne a karima akkor ez is nyitva lenne... :)

8uup9xs82

Eppen ezen vacilalok, vajh egy 10mmm es alulemez elegendo merevseget adna egy nyitott megoldashoz?  
Akar duplan, egymasra csavarozva, es a ket fel koze pont bele lehetne dolgozni a feszket a pofaknak.
Mert akkor biz nekilatok.
Laslie, velemeny?

D

4um5b65d

Ha már nekiugrasz a dolognak akkor ugyanmár nem lesz az nehéz, hogy nyitható-zárható kivitelre csináld. Az már biztosan tart annyit, hogy kielégítse az igényeidet. A sima nyitott kivitélben már kételkednék alu lemezes megoldással. Elég ha egy kicsit felemeli a kés az anyagot és már használhatatlan a dolog. Bár a legtöbb esetben egy oldalazást és egy központfúrást kell elviselnie.
Na , mindjárt karcolok egy rajzot....

KoLa

Szia! mekkora állóbáb kellene? van kisebb nagyobb használaton kívüli!

8uup9xs82

Szia,

Pici esztergakrol esik itt szo. 7x12 meret.

Erthetobben: Erba 300, Einhell, Kinzo, esatobb.
Egyivasu joszagok.

Dud

KoLa

Nem ismerem ezeket a márkákat közelebbről, de van egy ilyesmi gépre való, lehet hogy ez lesz rajta a legmasszívabb alkatrész!:)))

skwby94ub

2db ST 37 acéllemezből szokták kivágni az állóbábot egyedi gyártásban,  készre hegesztve a
többi alkatrésszel.

8uup9xs82

Uraim, az egesz gep 34 kilo:) A 2db ST37 kazanlemezdarabkat rabillentem ugy fog fejreallni az egesz mint egy kejfeljancsi:))

D

KoLa

Van egy EAN állóbábom le van fűrészelve az alsó része ahol a prizmára illeszkedik , átalakításra vár! egyedi talpat lehet hozzá készíteni, és rá lehet csavarozni.
És van egy ismeretlen, nagyon masszív műszerészgépre való, nem nagyon volt használva!

SquirrelTech

Ha elkészültél a rajzzal, egy pár mondat erejéig légyszi térj már ki a nyitott kialakítás melletti érvekre, indokokra is. :)

4um5b65d

Nagy meló volt.....

http://www.kephost.com/images/ekm5osac2lcq71pnwm05.jpg" border=0>

4um5b65d

Igazából nem a nyitott a legjobb megoldás, hanem a nyitható, de üzem közben zárt rendszer.
Ha fel tudod nyitni a felső részt akkor alkatrész cserekor nem kell kitekerned a felső pofát.
Ha csak natúr nyitott a dolog akkor tekerned kell ha felfelé akarod kivenni a tengelyt.

KoLa

[#eljen][#taps][#taps][#taps]Egyszer én is tettem fel egy ilyen műszaki rajzot a patronnyitó-záró mechanikáról - de ez nem semmi:)))

8uup9xs82

Laslie,
ez betyarosan szepre sikerult:)  
Siman elmenne a http://napirajz.hu" TARGET=_fnew>NAPIRAJZ -on is:)

Viszont a lenyeget latom, ertem, es siman megvalosithato!

Koszonom!

D