Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

De nagy franc vagy Laslie! [#nyes]
Csak vigyázz majd jönnek a repülő kávéfoltos csészeajjak. [#mf1]

4um5b65d

Ne vedd túl komolyan, nálunk sem hülye a gyengébbik nem. De ha egyszer ki kell mennem rókázni akkor ki kell mennem.
[#nyes]

000000000

Jövő héten, kedd délután érkezek Kaposvárra, 2.5 litert tudok neked adni 2000Ft-ért.  
Kérdés kell-e?

Robika37

Köszönöm élnék a lehetőséggel, kipróbálom aztán majd meglátom.
Addig meg privátban, egyeztetünk hol és pontosan mikor.
Üdv: Robika

skwby94ub

Áramszünet van?

000000000

Nem hiszem [#smile]
Ma van tali, ott vannak ?

skwby94ub

AHA! Mi majd a jövő heten megyünk...

000000000

Látom, kényesen vigyáztok az oldal "szakmaiságára".
Így tovább!

000000000

Az "érzékenyek" közül többen a csevegőben akartak mindenáron esztergálni.

000000000

Kell szerezzek keményfém furut, próbáltam fúrni, titán és kobalt (bevonatos) fúróval, de csak cincogtak.. kemény dió[#szomoru1]

4um5b65d

Hát ha azokkal is meg lehetne fúrni akkor mondtam volna. :)))
Várj fotózok egyet.

4um5b65d

Lehet úgy is szabályozni a pofát, hogy a kékkel jelölt részen kézből, köszörűvel lemélyíted a felületet. Kb 1 mm-ert.
Majd ide fogsz be egy gyűrűt.  
Hátránya, hogy csak esztergakéssel lehet ilyen esetben szabályozni a pofát és úgy kell csinálni, hogy miközben a hossz előtolás megy  a kereszt szánnal 1-2 tizedet magad felé mozdulsz el. Szépen elosztva a teljes hossz felületen a kereszt irányú mozgást.
Gyakorlatilag ezzel egy kúpot esztergálsz a pofára, de amikor az anyagot fogod meg vele akkor beáll a pofa felülete párhuzamosra.  
Ezt azért kell így csinálni, mert nem a pofa elejébe fogsz be egy gyűrűt ami kifelé (szétnyílásra) feszítené a pofákat. Ebben az esetben nem nyílnak a pofák, vagyis a nyílást neked kell mesterségesen előidézned.
Elsőre ez nem biztos hogy sikerülni fog mert minden pofánál más és más lehet az az 1-2 tized. Ha nagyon jó a tokmányod akkor akár 2-3 század is elég lehet. Ha a szabályzott pofába befogsz egy anyagot és azt érzed hogy hátul fog akkor növelned kell ezt az 1-2 tizedet, ha meg elől akkor csökkentened.

http://www.kephost.com/images/7g7bqj7c2c5kqaaw5tae.jpg" border=0>

4um5b65d

Láttatok már http://www.vatera.hu/4_eszterga_kes_tarto_cserelheto_lapkas_50db_lapka_165650585.html" TARGET=_fnew>ferde kocka lapkát ?

Felnyihogtam mikor olvastam....
A hülye.... [#nevetes1][#nevetes1]

SquirrelTech

Ha már ennyire elferdítette ezeket a "kockákat", igazán adhatná olcsóbban is... [#whatever][#nyes]

000000000

Csak megpróbáltam [#nevetes1]