Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Jajj, NEEEEEEEEEEEE
Ez fel sem tünt eddig, hogy szasza kézből köszörüli a pofát.....
Behalok....  
[#falbav]

Szasza, ha elkaplak megbunyózlak az tuti... :)

skwby94ub

Kedves Szasza, az az érzésem , hogy teljesen félreértetted amikor a pofaköszörülést javasoltam!
A pofaköszörülés technológiája a következő:

1, Veszel egy kb átmérő 40-es csapos köszörükorongot.
2, 19-es Hatszögacélbol készítesz neki egy befogót:
Ledarabolod kb250mm hosszúra.
Befúrsz tengelyvonalban kb 50mm hosszon, a csap átmérőjének megfelelő fúróval.Ezután rá merőlegesen- egymástól 30mm távolságban-fúrsz 2db átmérő 5-ös furatot, és ezekbe M6-os menetet fúrsz.Ezekbe imbuszcsavart tekersz,ezekkel rögzíted a csapos korongot a hatszögacél szárban!
3,Jól húzd meg az M6 csavarokat.
4, Befogsz egy vékony gyűrűt a Laslie-féle furatokba helyezett csapok segítségével. Befelé szorítson!
5, A hatszögacélt befogod a furatkés helyébe, központba. A hatszögacél olyan hosszan lógjon ki a késtartóból, mint a pofa szélessége.
6, Sűrű szövésü gépronggyal takard le jó alaposan a prizmát!!!
7, Indítsd el a gépet kb 1000-es fordulaton.
8, Álljál be a forgó pofák által "képződött" furatba, vegyél finoman érintőt.
8, Majd 5 százados fogásokkal kezd meg a köszörülést: a hossz szánt folyamatosan tekerd előre-hátra, ameddig szikrázik. Ha már nem , akkor vegyél rá újabb 5 százados fogást.
És ezt addig ismételd, amíg szép, egyenletesen köszörült felületet nem kapsz.

Ne lepődj meg, hogy a köszörükorong áll, a tokmány meg forog! a relatív mozgás számít.
Ha nagyon megkopna a csaposkorong , akkor fordíts a hatszögacélon egyet! És mehet tovább a művelet!Mindezt szárazon kell tenni, utána a géprongyot el kekk égetni!

skwby94ub

Elnézést a betű tévesztésekért- de talán így is érdekes...

8uup9xs82

En ezt a szakmat soba nem tanultam, de azert az isten aldjonmar  meg minden kezdot! Olvassatok, kerdeZzetek utana, mielott helyrebozhatatlan karokat muveltek a gepetekkel;((

sasi

Ez is egy lehetőség a http://www.sasovits.hu/cnc/eszterga/fogasok/tokmany_koszorul.htm" TARGET=_fnew>tokmány szabályozására.
http://www.sasovits.hu/cnc/eszterga/foto/DSCF4249_t-kosz.jpg" border=0>

000000000

Köszönöm a részletes leírást, holnap cselekszek.

000000000

Jólvanna [#fejvakaras]

Írtam neked emailt, megkaptad?

4um5b65d

Nincs ilyen kis Tescos turbóköszörűd ?

Robika37

Nem jött.
A kabelnet-pont-hu végű ami müködik

KoLa

Te ezt a módszert már próbáltad?

KoLa

Ez inkább a tuti!

KoLa

Szasza ha nincs köszörűd egy vídiás furatkés is megteszi, a legnagyobb átmérőn használd ami befér a tokmány furatába úgy mint a Sasi képén látod csak köszörűgép helyett egy masszív vídiakés kell negatív élszögggel és belülről kifelé simítsd! nem kell nagy fordulat 100-as körüli viszont az előtolás legyen 0.1 a fogásmélység szintén 0.1 ha nagyon elbaltáztad a köszörüléssel akkor lehet 0.2 először!

000000000

Arra most küldtem [#wave]

4um5b65d

Hát elég lassú folyamat... :(

KoLa

Szerintem még nem is szikrázik ilyen kicsi kerületi sebességen.