Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Én sikköszörülésnél fazékkővel hasonló felületet mint 3-4 tokmánypofa 0.01 - ot négyszer húzok át és tizedenként többször is míg le nem viszi amit kell!

skwby94ub

Valószínűleg- de ez már más kategória...

skwby94ub

Én meg csak nagy gépen csináltam...315-ös tokmánnyal- de még van a kőből. Egyébként könnyű kitapasztalni: mit enged meg az adott körülmények között a gép-szerszám rendszer. Csak gyakorolni kell. Más ez, mint a síkköszörülés, vagy a furatköszörülés, mivel megszakított a felület, és így önélezőbbé "lágyabb kötésűvé"válik a korong. Ezt támogatja meg a viszonylag alacsony vágósebesség. Valamint a munkadarab(pofa) kemény anyaga.
Mert ugye tanultuk: "Kemény anyaghoz lágy kő - lágy anyaghoz kemény kő"!
Minden klappol.
Na, nem meritek kipróbálni?

Evodiron

Elég jó ára van ennek, a többi emberke 4500-5000Ft között árulja ugyanezt. :)

svejk

:))
Most azért hagy ne köszörüljem el a jó pofámat...vagy fogjam be a pofámat? :)))

designr

Nem az enyém-de vegyétek..

sanyi84

Dolgoztam ilyen lapkával, nem jött be. Maradtunk az Isc** nál, persze megszakított felülete munkáltunk vele, VNMG lapkával meg simítottunk, ha nem tört össze a nagyoló. Én már elpártoltam az esztergától, most marót tanulom (rakni). Eléggé jó le van írva a puhapofa felhúzás, ha most sikerül egy esztergát vennem akkor elgondolkozok ezen mert biztos a jól megszokott módon akartam volna felhúzni  pofát.

000000000

Egyre le is csaptam, hétvégére megjön.

Az hogy lehet, hogy a vídiás fúró, nem viszi a pofát? Esztergályostól kértem, meg is élezte, úgy adta oda, de nem viszi [#wow3][#wow2]

4um5b65d

Csinálsz valami makro képet az éléről ?

s7manbs8

Az is lehet az oka, hogy a fúrója fordított irányba forgott ? [#circling]

4um5b65d

Vágj jópofát ! :)

Öntvény tokmányhoz is nagyon faszányos.

http://www.kephost.com/images/gghcev7q5iaspsywl2s7.jpg" border=0>

Evodiron

Degusstól kérdezd meg, hogy van-e még keményfém fúrója, én este írtam neki ez ügyben, hátha egyszer nekem is kell majd a pofikákat furkodni. :)

Evodiron

Én ugyanezt csináltam a kis hobbigéppel és a sárgaréz keféjével... szép sárgás színezete lett, olyan "aranyos". :DD

4um5b65d

Így is lehet pofát szabályozni...
Flex-el be kell vágni a pofákat és oda kerül be a gyűrű. Ajánlott, hogy a gyűrűnek csak az éle érjen hozzá a pofához, az oldalfelülete ne. Mondjuk 5mm széles flexelés 3mm széles gyűrűvel...

http://www.kephost.com/images/sn9jfepl0q720wupxh5y.jpg" border=0>

s7manbs8

Ti aztán nem sajnáljátok a pofátokat. [#circling][#circling]