Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Teaway

Aszongya: "lapkák teljesen ujak"
De akkor mér van mind kicsomagolva?? :)

s7manbs8

Lehet annyira új, hogy még be sincs csomagolva. :)

skwby94ub

Ezek amerikai lapkák, szürkeöntvényhez valók. Jól bírják a gyűrődést. Acélhoz nem használhatók.

4um5b65d

Józsi bácsi, ezek nem hogy nem használhatók acélhoz, hanem kifejezetten ahhoz valók.
Bár nem ismerem személyesen a lapkát, így azt nem tudnám megmondani, hogy amerikai e, de a forgácstörője szerint ezek acél lapkák.  
Semmiképp nem lehet öntvény.

Evodiron

Na, most már tessék eldönteni, hogy mihez valók, mert épp ilyen ferde kocka lapkát akarok venni, sőt még ferdegömb lapkát is! [#awink][#hehe][#vigyor2]

Tényleg! Esztergáltatok már jeget? [#nevetes1]

4um5b65d

El van döntve ! Hacsak Józsi bá nem támadja meg a döntést. :))

Jéghez még nem volt szerencsém, de nem is próbálkozom vele, mert a minőség ellenőrzés úgy is visszadobná, hogy "minuszos". :))

000000000

Milyen kést használjak? Piros?

4um5b65d

Azt !
Vagy egyéb más színűt amin van egy piros csík.
Ha van fekete szár piros csíkkal akkor azt vedd előre.
Minél kisebb szám van rajta annál jobban bírja a kemény anyagot, de annál ridegebb is a lapka.
K10, K20, K30 jelölésekből a K10-et próbáld meg.

skwby94ub

Mivel nekem is van belőle (ömlesztett is, originál is), hát persze hogy "kipróbáltam"...
C45-ben meghalt igen gyorsan, de az Öv200-at kiválóan faragta. Sőt! Mondhatom, eddig ez volt a legjobbb.[#gun][#violent][#mf2][#nyes]

skwby94ub

A ferdegömb az "tojás"?[#confused][#nyes][#wave]

skwby94ub

Miért nem köszörülöd?

4um5b65d

Józsi bá kezdem azt hinni, hogy Te varázsló vagy.
De ha nem is varázsló, akkor viszont fordítva működsz az egészen biztos. Kezdve azzal, hogy az Iscar kések amik nálam hibátlanul működnek, nálad nem jók. A MOL olaj ami nálam kitűnőre vizsgázott, nálad nem jó. Most meg a HS345 lapka ami voltaképp P35-P40-nek felel meg (most néztem meg) jobban viszik az öntvényt mint az acélt.
Hát ez már több mint furcsa....  
Jóska itt valami veled nem stimmel....

http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&channel=s&hl=hu&source=hp&q=hs345+lapka&meta=&btnG=Google+keres%C3%A9s" TARGET=_fnew>Töltsd le a legalsó találatnál az XLS file-t.
Keresd a forgácsolástechnikánál a lapkatípust.

000000000

Köszörültem, de... A 20-as automata acélt szépen fogta. Gondoltam, ha már jó, megnézem, középen van-e az anyag, neki toltam egy kést éppen hogy érintse, egyik pofa magas volt, ahol nem érte el a kés, kiszedtem, köszörül. Majd a mellette lévő lett magas, KB 14 szer köszörültem a pofákat, pedig mindig csak egy kicsit, közbe meg elkezdett billegni az anyag, szóval ez így nem megy, reggel 8 kor mentem ki, és mikor kérdeztem milyen kés kell, az előtt jöttem be.. azért hagytam abba, mert a végén totál elkopnak a pofák.  

A k30-as zsákfuratkés, nem szeretné drehálni a pofát, így Kedden veszek a nóniuszba.
Remélem, összejön a pofa helyre hozás, ha mégsem kénytelen leszek venni egy másik tokmányt, mert fordított pofáim, sincsenek ehhez a tokmányhoz. Esetleg ha valakinek van egy használaton kívüli, írhat, hogyan tudnám megvenni, jóárasítva [#wink]

A főorsóra visszatérve, a tokmány felöli siklócsapágy bevágásában, van egy keménypapír?, vajon, azt kivehetem?, meglehetne jobban húzni akkor, vagy rosszul gondolom ?

4um5b65d

20-as volt a próba acél, de mekkora volt a szabályzott átmérő ??

Robika37

Khmm.. az hiszem a kollégák szupport köszörűre gondoltak, nem kézből köszörülésre...