Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Ja, hogy jobban érthető legyen a kép:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Evodiron/Sz%E1n%20szorul%E1s/P1020996.JPG" border=0>

Jól gondolom, hogy az a vacak csík okozza a problémát, ugye?
2 lehetőséget látok a megoldásra:  
-Flexel nekiesek és esetleg ledarálom a kis prizmát is pár helyen [#hehe]
-vagy van kicsi multifunkciós hobbigépem (ez a nagy fordulatú) és azzal nekiállok szép lassan leszedni a felesleget a csíkból (holnapra talán végzek [#rolleyes])

Esetleg jobb ötlete valakinek? (korlátozottak a lehetőségeim)

(esetleg fúrógép + állvány --> fel a szánra, és 4-es vagy 10-es maróval nekiesni? Áh, túl gyenge az állvány lötyög... )

Evodiron

Addig is levadászom a többi hibát... [#vigyor]

D.Laci

Akó má ménem a szánt sarkalod meg "fexel" oszt jócakát?

8uup9xs82

Evo, nekem errol a geprol folyamatosan az "allatorvosi lo" kifejezes jut eszembe:) Peace:)

Dud

Evodiron

Nem is tudom, az rövidebb is, csak ott csúnya lenne a helye. :D (pont azt nem látja senki... :) )

Evodiron

Ma is tanultam egy hasznos kifejezést, köszi! [#eljen][#wave]

Robika37

Szerintem is a szán alját kellene meggyógyítani.
Kisebb felület=kevesebb meló nem is látszik ha esetleg nem lenne nívódíjas....meg azok az alsó támasztók is ..olyan túlhatározottnak tűnik az egész...tessék már megnézni az esztergályos könyvben a forgácsolás erőviszonyai című ábrát :-D

skwby94ub

Semmi esetre se' ess neki az ágynak! Itt a hosszánt kell igazítani.Jelöld körbe egy filccel azt a részt, amit után kell munkálni, és fel kell tenni egy marógépre!

Evodiron

Ha mindenki a szánra szavaz, akkor abból szedek le, végülis egyszerűbb. :)
A túlhatározottságot a vastag lécre érted? Nem én csináltam ilyen volt. :)
Gondoltam arra, hogy esetleg csapágyat kellene odatenni, azt nem lehetne túlhúzni úgy mint ezt. Hülyeség lenne? Rezonálna?

Evodiron

Jelölni sem nagyon kell, meglátszik a nyoma a csúszásnak. :)

A tokmánytárcsa központos felrakása még mindig nem megy...

Evodiron

Lassan csinálhatnánk egy új topikot a "Ma vajon milyen problémával áll elő Evodiron" címmel. [#nyes]

4um5b65d

Hát basszus épp tegnap tegnap néztem meg GPS-en hogy merre felé lax. Már be is készítettem a szükséges szerszámokat. (Flex, 10Kg-os kalapács) Holnap reggel indulok "összerakni" a gépedet.... [#vigyor2][#vigyor3]

skwby94ub

Laslie,ha mész Fonyódra,ugorj be hozzánk(útbaesik)
és hozd el a TOS-t is , megtoldjuk azzal, amit levágtam a nagy TOS-ról![#nyes]

4um5b65d

Te egy úr vagy, már nekem is eszembe jutott, de nem mertem kérni... Hegesztő trafód ugye van ? [#wave][#taps]

skwby94ub

A főorsó kúpon sincs felverődés?[#conf]