Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Van hát,csak túl nagy, és nehéz mozgatni.De az SKF-ben lehet venni fémragasztót- meg majd a kis inverterrel rásegítünk! Akkor várlak 9-13 között!

Robika37

Szia !

Alapvetően a feléd eső széles prizma tájolja meg a hossz szánt, az veszi föl a forgácsoló erő javát.Olyan kialakítású, hogy az erő ne akarja felemelni a gépet, tehát az alsó elemek azok az "L" alakú vasak csak fixálnak oldalazásnál lehet a  gépeknél egy felülről kezelhető csavarral rögzíteni (modjuk az EAN-nál hátul van).
Én úgy próbálnám összehozni, az alsókat fellazítanám  persze miután a hosszán aljából kiszedtem a nem odavaló anyagmennyiséget utánna szépen beolajozva megpróbálnám szépen akadásmentesen müxik-e utánna a hátsó résznél kihézagonám úgy ,hogy szintén könnyen mozogjon de ne lehessen azt a lapos rész ahol most a hézagod van megemelgetni na ekkor már illene vmi. fogácot is gyártani ha már kióráztad a főorsó párhuzamosságot a hosszirányú ágyazattal..

Evodiron

Oké! [#nyes]
De jó korán gyere, hogy estére végezzünk! Kávét hány cukorral kéred? [#vigyor3][#idiota][#pias]

Evodiron

Nem láttam rajta semmi ilyesmit. Minden szép sima.

Evodiron

Értem. Én azt hittem, hogy azok a lécek a "felborulás" ellen vannak. :) Azért passzosra, de könnyen mozgóra csinálom meg. Köszi a felvilágosítást. [#wave]
Már csak kést kellene élezni, és utána mehet a móka. [#hawaii]

Robika37

Tényleg ,merrefelé laksz?

Robika37

Végsősoron az a funkciója, főleg a hátsónak az elsőnek akkor ha visszafelé forgatod a gépet pl. hátsó késtartóval végzett munka vagy más extrém esetben de alapvetően a felső síkok a mérvadóak.
A szegnyereg prizmájánál azért kellene némi hely hogy a forgács netudjon oda beszorulni mert akkor összerágja az ágy felületét esetleg beszrul a szán .ez főképp akkor fordulhat elő ha nincsenek "törlő elemek" rajta márpedig a tiéden  még a helye sincs felfúrva azt hiszem KOLA gépén van ez gyönyörűen kivitelezve (nem a teljes lemezelés hanem ami alatta van )
Robika

skwby94ub

Na és a főorsó könnyen forog már? Hogy bírja a főmotor az üresjáratot?

skwby94ub

Mentem dolgozni.Ha valami sürgős beavatkozás szükséges, hívj föl a 82-415-415-ön!
A flexet meg ne használd- nem tudod úgy kitakarítani a csiszoló szemcséket a gépből, hogy az később ne okozzon berágódásokat.

Evodiron

Fonyódon lakom.
A törlő elemeken én is gondolkodtam, KoLa megvalósítása tetszik. :) Később szerintem ilyen törlő is felkerül a gépre, ha addig ketté nem flexelem hirtelen felindulásból a gépet. [#hehe]

Evodiron

Ha felmelegítem előtte a gépet a 0-fokos állapotából, akkor szépen forog. Leszedtem a hátsó szimerintet, kíváncsi vagyok, hogy így mennyire fog melegedni. rossz így dolgozni, hogy állandóan melegítgetni kell a gépet, lehet, hogy több probléma is a hideg miatt van. (tokmánytárcsa felfogatást melegítve is próbáltam, de nem volt jó)

Evodiron

Robika37

Nem szabad,türelmesnek kell lenni.....utánna  8kg-os samuval atomjaira bontani..oszt nagy sörözés...END....hirdetések böngészése....(ez nem a 22-es csapdája? :-DD)

8uup9xs82

Az a gyanum, ha Evo gepet egy gonosz ejjelen valaki egyszeruen csak ellopja es elassa valahol ket utcaval odebb, egy hetig szomoru lenne, aztan atalakulna az erzes szintiszta halava:)  

D

Evodiron

Nem hát, ha már pénzt adtam érte, akkor nem fogom szétverni. :)
(inkább fogok egy vödör termitet és a gép felett begyújtom. [#hehe])