Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ja értem, de ez csak abban az esetben ha tényleg X-ben áll. A fotó sokat csalhat....
De ahogy olvasom már megoldódott a dolog.

Evodiron

Dehogy! [#vigyor]
(a kis csíkból az oldalán ami vízszintes)

Evodiron

A képen, ahol majdnem jó a felfekvés azon látszik, hogy még bőven van hely a kis prizma felett.

4um5b65d

Á, nem időben keltem, csak székrekedésem volt és mire végeztem berozsdásodott a budi zár. Két lakatos estig dolgozott mire kihoztak.. :)))

KoLa

Nem szabad így "megvezetni" én azt hittem korrekt fotókat küldtél egy állapotról - na jóccakát!!!

Evodiron

Ó, te szegény! Nem is értettük, hogy napközben miért nem látunk itt a fórumon. [#hehe]

Evodiron

Bocsi, lehet kicsit csalt a kép, de oda volt írva, hogy rossz felfekvés, nem? :D
Neked is jóéjt, még egy kép, hogy jobban aludj:  
[#vigyor]

Itt lett leoperálva kicsit:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Evodiron/Egy%E9b/apr%EDt%E1s.JPG" border=0>

KoLa

OK nem voltam elég figyelmes , a szegnyereg felőli képen így már ki lehet következtetni hogy a levegőben van a szegnyereg prizma fölött a szán!
a fotó nem mutat árnyékot a hézagban és az életlenség is beleszól[#wave]

Evodiron

Milyen életlenség? Nagyon is élessek a képek.... legalábbis azon a részen, ahova a fényképező fókuszált. [#idiota][#awink]

000000000

Nem akarok ünneprontó lenni és unszimpatikusnak tűnni, de a beszámolóid és a fényképek alapján ez egy elfuserált szerkezet és megítélésem szerint - kérlek ne sértődj meg rajta - ebből a jelenlegi szakértelmeddel és szerszámozottságoddal ép gép nem lesz. Kérlek ne érts félre, nem leszólni akarlak, ez csak az én meglátásom.

Próbál itt mindenki segíteni, biztos már valamit ki is tudtál frankón javítani, de amíg nem megy a késköszörülés vagy amíg a főorsó csapágyazását nem tudod beállítani, addig nagyon nehéz így a fórumon keresztül tanácsokat adni. Elismerésre méltó a sok felajánlás (amit egyébként nem értek, hogy miért nem élsz vele) és a nagy segítőkészség az Uraktól, de én azt tanácsolom, hogy ha van valaki a közeledben, aki dolgozott már esztergán, akkor nem csak hogy gyorsabban, de nagyobb valószínűséggel lesz működő esztergád, mint így.  

A flexet meg vidd el egy másik helysiégbe, semmi keresnivalója nincs az eszterga közelében. Az említett szánból kellett volna lemarni, ahogy azt Jóska is ajánlotta, de olyan keveredés lett belőle a félreérthető fényképek, és a néha ellentmondásos megfogalmazásod miatt, hogy a végén - ha jól értelmezem - mégis leflexeltél valamit...

Tényleg, ne kioktatásnak vedd, csak azt szeretném, hogy ne ilyen formában öld bele a sok munkát, mert csak vesződés lesz a vége. Biztos van valaki ismerős, aki - ha más nem - megmondja, hogy ne az öntvényt flexeld ki a hatlapfejű csavarnak, hanem tegyél oda egy imbuszt...

Ennek ellenére szívesen nézem én is a további képeket, és örülök a sikereidnek, csak látom, hogy nehéz így... Ha egyébként Sopronban jársz, pár alapvető esztergálási meg marási tanáccsal el tudlak látni. ... Tudom, tudom, még sokat nem publikáltam belőle, de hát mindenre nincs időm nekem se... Minden jót!

Teaway

Írta, hogy az imbusz se fért el, kellett a flex.

skwby94ub

[#boxer][#mf3][#falbav][#guluszem1][#csodalk][#gonosz3][#ijedt][#fejvakaras]

skwby94ub

Mielőtt bármit is tennél:
Kármentés.
1, Teljes nagytakarítás, porszívózás a gép minden porcikáján, és a környezetében!!!
2,Azután: Kivinni az udvarra egy tiszta asztalra újságpapírokat teríts, és ott az alkatrészeket olaj nélküli benzinnel, új ecsettel bőségesen lemosni!           (épületben nem lehet a robbanásveszély miatt!)
3,Mosás után azonnal sűrített levegővel(min 4 bár) alaposan lefúvatni!
4,Az alkatrészeket finoman leolajozni, összeszerelni.
5,A flexet add föl postán a címemre: elkobzom.

skwby94ub

Kedves Deguss!
Engedd meg, hogy én válaszoljak Evodiron barátunk helyett, mivel sokat foglalkoztam már ezzel a géppel, persze még én sem "tapogattam" meg . Ez a gép egy prototípus, az ezzel járó gyerekbetegségekkel együtt.Nem várhatjuk el tőle, hogy azonnal úgy működjön, mint egy kiforrott , sorozatban gyártott E1N. Persze, az ára is ennek megfelelő volt.Továbbá: egy gépet "kosárban" venni- hát elég kockázatos dolog.   ( De már én is követtem el ilyent, és nem bántam meg!) A fotókból ítélve ez a gép egy igen jól felszerelt szakműhelyben (gyárban) készült, csak a konstruktőr nem volt gyakorlott esztergályos- általános műszaki ismeretekkel rendelkezett- ezért szükségesek az átalakítások:"testre szabás". De ha elkészül(és ez már közel van) , mindannyiunk tudása benne lesz, és egy kiváló gép lesz belőle.
Valóban, tanácsaink, hozzászólásaink nélkül ezt  
ifjú kollégánk egyedül nem tudná összehozni- vagy csak sok hibával, de így, hogy segítünk neki a kockázat jelentősen lecsökkenthető.
És Neki ez egy nagy erőpróba! Ezért is nem hív szakit összerakni a gépet- mert Ő akarja!
Ez nagyra becsülendő, és remélem mielőbb pörög a gépe, és sok forgács hullik a talicskába...
És pontos munkadarabok készülnek sorozatosan..
Ezért a cél előtt segítsünk még neki, még ha tanácsaink ellentmondásosak is-az se' baj, majd kihámozza a számára legjobb megoldást- csak a jó szándék vezéreljen bennünket.

Evodiron

Szia deguss!

Nem vagy ünneprontó, erre már én is rájöttem, hogy ez a gép olyan mint egy nyers előforma, van még mit csiszolni rajta. És sajnos valóban korlátozottak a lehetőségeim gépek szempontjából.

Szívesen élnék a segítő felajánlásokkal, de sajnos messze vagytok tőlem. Még Jóskához is 50km lenne az út, a kocsit sem nagyon akaródznak itthon odaadni.  

A késköszörülés az még tényleg gond, kellene egy köszörűt is szereznem meg ellesni pár fogást. :)

A mostani hibajavítás: igen mindenki azt mondta, hogy a szánból szedjek le, de a korlátozott szerszámozottság miatt a kis hobbigép (nem flex) nem fért hozzá a szán azon részéhez, amit le kellett volna marni, ezért a szánból köszörültem ki a kis hobbi géppel (amivel gravírozni is szoktak). Én értettem, hogy a többiek mit akarnak, és ők is értették amit írtam (legalábbis az elején :) ). Ezt is leírtam, hogy miért történt mindez, de úgy látszik elsiklottál felette.

Az öntvény flexelésnél pont, hogy javasolták is az imbuszt, de mint ahogy Teaway is írja: az imbusz is fennakadt a szélén (de ezt is leírtam, nem figyelsz rendesen [#awink]). Még nagyon nyers ez a gép, nekem kell mindent bejátszani rajta (sajnos).

Sopron egy kicsit messze van, de azért köszi a felajánlást. :)