Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Ja, az lehet. :D
De ha majd egyszer rendesen működni fog, akkor elmondhatom, hogy az utolsó csavarig mindent én csináltam meg rajta, és nagyon büszke leszek magamra. [#hawaii][#hehe]

Evodiron

Egyébként kijavítottam az ágyat. Kis hobbigéppel szépen végigszántottam az emelkedést. Most nagyon faszán passzol minden. [#nyes]
(A szán aljához nem fértem volna hozzá rendesen ezzel a géppel)

Evodiron

Ja, még annyit, hogy a szán köszörült(?) részei szemből nézve mattnak tűnnek, és kicsit marási nyomok látszanak, de oldalról majdnem, hogy tükrösek. A #7798-ban az első képen látszik is, ahogy a szán tükröződik.

Evodiron

Na, felpróbáltam a hátsó lécet. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy feszes is legyen a csavar, meg passzos is a léc, úgy, hogy ne szoruljon a szán. Mert ha most csavarom a csavart, akkor egyszer csak megszorul, ha meg visszacsavarom, akkor éppen jó, de akkor a csavar nem szoros talán még el is csavarodhat a rezgéstől? (rugós alátéttel?)

Az első léc pedig... nem is ez a gép lenne, ha az jó lenne. [#crazya] Mert hát az szorul az említett függőleges részén. Most abból kell leszednem, de legalább lassan minden hibát megoldok (a fogaskerék háznak a szélét kell megpiszkálnom). Jó látni, ahogy a szán finoman csúszik a pályáján.  [#szeret] (nem úgy mint eddig)
Még a végén a fogasléc is marad, mert most könnyebb is tekerni.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Evodiron/Egy%E9b/l%E9c-h%E1z.jpg" border=0>

Robika37

Vagy vágsz hézagoló csíkot arra a részre ahol nem csúszik és azzal beállítod a kivánt hézagot (pl vékony rézlemez,sörösdoboz,acél pántolószalag).Vagy megcsinálod a rögzítését tőcsavarosra és akkor kontraanyával rögzíted a kivánt pozícióban. Az első verzió a jobb mert akkor biztosan fix.
Szerintem, Üdv:Robika

skwby94ub

A műszak kezdetén minden profi gépet is melegíteni kell. Persze nem hősugárzóval, hanem lassú fordulaton járatva. Én pl. tegnap simítás előtt kb 3 órát melegítettem az EE-630-at, hogy a mínusz fokokból alkalmassá tegyem a simításra.
Ez sikerült is-de nem egy gazdaságos dolog,csak hát nincs mindenhol fűtés...Na hát ez az, amit odafönt el sem tudnak képzelni: mit kínlódik az ember csak azért hogy dolgozhasson... De hát az alkotó ember az ilyen, az se' baj, ha odafagy az ujja...
Jobban teszed, ha megcirógatod anyukát, hogy adja át a tiszta szobát az Eszter-gádnak.Eddig is ágy volt benne- ezután is ágy lesz+ szánszerkezet.És akkor rövidebb melegítés kell.[#nyes][#circling][#mf2]

Evodiron

A hézagoló egyszerűbbnek tűnik, gondoltam rá, hogy papírt tegyek alá, az még rugalmas is kicsit. :) (Gépépítés és a papír kiváló párosítás, nemigaz? [#crazya])

Evodiron

Én is lassú fordulaton melegíteném elő, de a segédfázis rajtamarad a motoron, és így nem akarom járatni. De ha felpörög, utána nagyon tudja fűteni magát. [#nyes]
Szép is lenne, ha valamelyik szobába vinném. [#buck]
Egyébként a garázsban van egy gázcső csonk leforrasztva, meg egy leszerelt konvektor, a kettőt összepárosíthatnám, csak hát elég gazdaságtalan lenne mindig fűteni a hideg garázst. [#rolleyes] (meg nagynéném mondta, hogy tegyem már fel a vaterára azt a konvektort...[#vigyor2])

skwby94ub

Valószínűleg csak pár század lehet az eltérés.
Próbáld meg a hézagoláshoz az Alu-fóliát. Találsz a "spájz"-ban a polcon, szemmagasságban...
(én már látom az alagút végét- te is látod?)

skwby94ub

Idáig elhallatszik a horkolásod...[#oooo][#integet2]

Evodiron

Lehet pár réteg alufólia kell alá azért. :)
Ha jól tudom az 30um-es, de van "erősebb" alufóliám is az ... 0,08mm vastag, az alufólia meg 4 rétegben 0,04mm körül van. Szóval akkor inkább 0,01mm az alufólia (vagy ebből kispórolták az anyagot. [#vigyor])
(Már én is látom az alagút végét! Sőt fény is van, és még dudál is!! Mi a fa... [#guluszem1][#nevetes1])

skwby94ub

Az alkatrészeket szereléskor beolajozod, ugye?
A szánnak az olajos prizmán kell akadás nélkül csúszni.

KoLa

Szia Evodorin!látom ezeken a képeken hogy itt igen nagy problémák vannak!!!
A hosszán hátsó része elöl a saját csúszófelületén érintkezik míg a hátsó része a szegnyereg prizmán - ez elég dúrva hiba - ha nem vagy járatos a tusírozás rejtelmeiben , szivesen segítek egy kis leírással

KoLa

A 7798-ra akartam írni![#wave]

Evodiron

Persze olajosan megy minden.