Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Szia KoLa!

Amit most írtál, azt nem teljesen értem. Átfogalmaznád? :)
Azóta már kijavítottam ezt-azt, ha csak most olvasod a hozzászólásokat alulról.

KoLa

Igen mostanában nem sok időm volt mindent elolvasni , vagy a fotók megtévesztőek vagy nem ugyan azt az állást fotóztad kétoldalról - Íme!!!http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Hossz%E1n%20t%FAloldala%20a%20tokm%E1ny%20fel%F5l.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Hossz%E1n%20t%FAloldala%20a%20szegnyereg%20fel%F5l.jpg" border=0>

4um5b65d

A bal oldali "itt jó" nem lehet jó. Mert ha az jó és a túloldalt meg hézag van akkor kaka van a dologban. Csámpás az egész, mivel az ék alakú prizma felfexik rendesen.

s7manbs8

Ezek az automata cnc megmunkáló központok milyen vezetéken mozognak ? Azok ilyen csúszós, vagy golyós félén?

KoLa

Azért itt jó! a másik végén meg hézag van!
az egész cucc egy x-re emlékeztet - nem értem hogyan lehet ez[#fejvakaras]

4um5b65d

Hát én amit láttam régebben az a géptesből kialakított edzett szánokkal rendelkezett és millió tűgörgőkön gurult rajta a szánszerkezet.

KoLa

C10b a harmadikban

4um5b65d

Én a "bal itt jó"-nál is hézagot látok. Ha nincs hézag akkor X van...  
Szerintem csak a szegnyereg prizmának ki kell flexelni a férőhelyet a szánszerkezet aljából és akkor jó lesz. Igazság szerint jó lenne nagyobb hézagot gyártani valahogy , mert a forgács oda be fog szorulni aztán csak karcol folyamatosan. 4-5 mm hézag simán kellene.

KoLa

Igen, ezt nem tudtam eldönteni pontosan a fotó alapján, de ha hátul fölfekszik a szegnyereg prizmán akkor is nagy a probléma mert elől kicsi hátul meg nagy a hézag!
A flex első lépcsőben ló lehet de utána szisztematikus tusírozás kezdődik[#wave]

Evodiron

A fotók még a rossz állapotot tükrözik 2 oldalról, de így már értem, hogy mit akartál mondani. :)

Most úgy néz ki a szán, hogy jó minden szempontból. A szegnyereg prizmájának a belső felén az a kis csík túl magas volt, azon csúszott a szán, de azt ma letoltam, így most megfelelő helyen fekszik fel. :)
Majd teszek fel képet holnap.

4um5b65d

Mit tusíroznál rajta, nem értem ? A flexel csak férőhelyet kell kialakítani a szegnyereg prizma fölött.

Evodiron

A szegnyereg prizmánál van rés, ahhoz nem ér hozzá.
A felső képen talán az ágy végén volt a szán, ott kisebb hézag volt, de most minden oké. :)

4um5b65d

A prizmából vetted el az anyagot ?  
Most elverlek de nagyon....[#violent][#vigyor3]

KoLa

Az "itt jó" és az "itt hézag van" közötti szemmel látható különbségre gondolok ( a fotó alapján)

Evodiron

Laslie elaludtál reggel? Pedig vártam, hogy jössz a flexel, és felaprítjuk a gépet! [#hehe][#wave]